Gisteren werden alle thuiswedstrijden in Sporthal Schenkel gewonnen. En het waren niet de wedstrijden tegen de minste tegenstanders, want uit werd er tegen een aantal tegenstanders nog verloren of gelijkgespeeld. Ook buiten Capelle aan den IJssel werden weer de broodnodige punten binnengehaald. Tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus!

KCC/SO natural A3 won in Almkerk met 9-13 van ACKC A2, en een paar uur later ging ook KCC/SO natural 5 met de punten terug naar Capelle aan den IJssel na een 16-17 overwinning op ACKC 2. KCC/SO natural C3 speelde met 2-2 gelijk tegen het iets hoger geplaatste Olympia C2.

Dan de thuiswedstrijden. Wederom overwinningen voor KCC/SO natural E1 en E2. De E1 won met 13-8 van DeetosSnel E3, en de E2 was met 5-1 te sterk voor Twist E3. KCC/SO natural 4 heeft hele belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. Waar het in Alphen aan den Rijn nog verloor van Tempo 2, revancheerde het zich in Sporthal Schenkel door met 33-20 te winnen van diezelfde ploeg. Doordat Avanti 3 verrassend verloor van Nieuwerkerk 3 bedraagt het gat tussen KCC/SO natural en de nummer 2 nu vier punten. Nog vier wedstrijden te gaan... Ook KCC/SO natural 3 doet goede zaken in de Reserve Overgangsklasse, waar de onderste ploegen erg dicht bij elkaar staan. De ploeg van Michiel Last won van naaste belager PKC/SWKGroep 4. Ondanks een ruime voorsprong in de eerste helft maakte het derde het zichzelf nog onnodig lastig, maar uiteindelijk liepen de Capellenaren weer uit en werd er met 17-12 gewonnen van PKC.

KCC/SO natural - Tempo - Uitslag: 22-19
Nee, het was niet een van de beste wedstrijden die we gezien hebben van KCC/SO natural. Toch werden er weer twee punten binnengehaald en zijn de kruisfinales nu zo goed als binnen. In de komende wedstrijden zal het in ieder geval iets beter moeten dan tegen Tempo.

KCC/SO natural nam in het begin van de eerste helft het voortouw, maar steeds wanneer het een voorsprong van 2 punten nam, kwam Tempo terug. Na de 9-9 gelijkmaker nam Tempo voor het eerst een voorsprong, die snel gevolgd werd door de gelijkmaker van Eliza Roest, waarna Adriënne van Ofwegen voor de 11-10 zorgde. Na de 12-10 door Mariska Vos keerde Tempo de achterstand om tot een 12-15 voorsprong, en dat had KCC/SO natural grotendeels aan zichzelf te wijten. Het nonchalante uitverdedigen, wat leidde tot balverlies en de 12-14 was wellicht typerend aan de eerste helft. KCC/SO natural stond te slapen en het was opvallend stil in de hal, en zo gingen beide teams met een 14-16 stand de kleedkamers in.

Het moest anders in de tweede helft, maar wederom startte KCC/SO natural niet scherp. Tempo kon zo uitlopen naar 15-19, waarna De Negende Man aanzette en Richard van Vloten en Marc Verberk Steven Verhoeff en Stephan Groeneweg in het veld brachten voor Sven Wierenga en Christian Dekkers. Inmiddels was de stand alweer 17-19, waarna Steven Verhoeff, koud in het veld, voor de 18-19 zorgde. Even later zorgde Stephan Groeneweg voor de gelijkmaker. Doordat Tempo geen korf meer wist te raken (het scoorde maar 4 keer in de 2e helft) kon KCC/SO natural via Eliza Roest, Milou Wierenga, en Stephan Groeneweg de wedstrijd beslisten. Eindstand 22-19.

KCC/SO natural 2 - GKV/Enomics 2 - Uitslag: 36-11
De prioriteiten van GKV/Enomics lagen gisteren in Leiden waar hun eerste speelde tegen Pernix, en dat was te merken. Waar GKV in Gorinchem nog aardig meekon met KCC/SO natural (22-28 zege), was de ploeg van Robin Diepenhorst gisteren oppermachtig in eigen huis.

Zo stond er al een 18-4 ruststand op het scorebord en in de tweede helft ging KCC/SO natural 2 vrolijk verder met scoren, waardoor het de voorsprong uitbreidde tot een 26-5 tussenstand. Hierna was het showkorfbal geblazen en kon KCC/SO natural 2 tegelijkertijd de teugels laten vieren, waardoor GKV/Enomics nog 5 keer tot scoren kwam in het restant van de tweede helft. Dichtbij kwam het echter niet, want KCC/SO natural scoorde vrolijk verder. Stefan Dekkers, goed voor 10 doelpunten, zorgde voor het slotoffensief: 36-11 werd de eindstand. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen PKC/SWK Groep 3.

KCC/SO natural A1 - TOP/Quoratio A1 - Uitslag: 21-19
Het aanwezige publiek kreeg gisteren een spannende wedstrijd voorgeschoteld tussen twee teams die moesten winnen in de strijd tegen degradatie. In Sassenheim eindigde de wedstrijd al in 17-17 en doordat TOP/Quoratio A1 eerder al twee verrassende punten wist te pakken tegen Nieuwerkerk A1 had het twee punten voorsprong op KCC/SO natural A1. "Er moest gewonnen worden," zei Sander Jacob. "In de eerste helft liepen we enigszins achter de feiten aan en kwamen we zelfs op een 5-9 achterstand. Daarna wisten we ons te herpakken en kwamen we langzaam dichterbij." Even later wist KCC/SO natural ook de voorsprong te nemen, maar het was een nek-aan-nek race, die pas op het einde beslist werd. TOP/Quoratio A1 kwam nog terug tot 18-18, maar daarna was het KCC/SO natural dat de voorsprong pakte, om uiteindelijk met 21-19 te winnen.

Een uitstekende zege voor KCC/SO natural A1, maar het is nog lang niet klaar. "Eigenlijk moeten we nog minimaal 2 keer zien te winnen om ons veilig te spelen," aldus Sander Jacob. Volgende week speelt KCC/SO natural A1 tegen Oranje Wit A1. Wellicht kan het in Dordrecht wel winnen van Oranje Wit.

KCC/SO natural B1 - Vitesse B1 - Uitslag 27-24
Vitesse B1 mag dan weliswaar onderaan staan, maar bood gisteren prima weerstand tegen KCC/SO natural B1. Toch was het uiteindelijk de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands dat aan het langste eind trok en de twee punten thuis hield. KCC/SO natural B1 won met 27-24 en bezit nog altijd de vierde plaats achter DeetosSnel, DSC en PKC/SWKGroep. De vierde plaats lijkt zo goed als zeker, maar wellicht kan het nog een aantal plaatsen stijgen. Volgende week speelt het uit tegen Oranje Wit B1.

KCC/SO natural C1 - De Meervogels C1 - Uitslag: 15-13
KCC/SO natural C1 heeft de vorm te pakken in de C-Aspiranten Hoofdklasse. Het won eerder al drie wedstrijden op rij en was vorige week nog met 1-22 te sterk voor KCR. Afgelopen zaterdag wachtte de ontmoeting met koploper De Meervogels C1, waarvan in Zoetermeer nog verloren werd. De Meervogels is een lastige ploeg die nog geen enkele wedstrijd verloren had. Tot afgelopen zaterdag, want het was KCC/SO natural C1 dat de koploper haar eerste nederlaag toebracht. De ploeg van Yvar van Hijum en Wilco Knops hadden het in de eerste helft lastig tegen De Meervogels, maar gingen in de tweede helft over De Meervogels heen. Uiteindelijk werd er met 15-13 gewonnen, en doordat HKV/Ons Eibernest C1 van Fortuna/Delta Logistiek wist te winnen bezet KCC/SO natural C1 nu de tweede plaats. Wat gaat er de komende weken nog gebeuren? Volgende week wacht HKV/Ons Eibernest-uit!

KCC/SO natural D1 - Tempo D1 - Uitslag: 17-12
Waar KCC/SO natural D1 in Alphen aan den Rijn nog met 19-10 verloor, waren in Capelle aan den IJssel de rollen omgedraaid. KCC/SO natural wist zich te herstellen van de nederlaag tegen Fortuna/Delta Logistiek D1 en won met 17-12 van Tempo D1. Door de overwinning staat KCC/SO natural D1 nog altijd derde, achter koploper Fortuna/Delta Logistiek D1 en runner-up TOP/Quoratio D1. Volgende week reizen de Capellenaren af naar Houten, waar het speelt tegen Victum/War Child D1.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.