De wedstrijden zijn weer gespeeld. Het zaalseizoen komt nu langzamerhand tot een einde. Vanwege de voorjaarsvakantie kwamen er weinig teams in actie en werden ook nog een aantal wedstrijden verplaatst. De teams die moesten spelen boekten in ieder geval keurige resultaten. Zo verraste nummer laatst KCC/SO natural 10 door met 12-10 te winnen van nummer 3 Nikantes 5. Ook KCC/SO natural 8 wist te winnen. Zij wonnen met 12-9 van HKC 5, al zorgde KCC/SO natural 8 voor een onnodig spannende slotfase.

Hoe verliep het de selectieteams? Is het de B1 gelukt om zich te plaatsen voor de beslissingswedstrijden? Doet KCC/SO natural 1 nog mee in de strijd om de kruisfinales? U leest het hier. De wekelijkse nabeschouwing staat voor u klaar!

KCC/SO natural – Rohda
Het was weer eens ouderwets druk in Sporthal Schenkel. De Negende Man had ook eens een vrij speelweekend en zij lieten zich weer horen vanuit het befaamde ‘hoekie’. Ook waren er veel Rohda-supporters afgereisd (met toeters en confetti) naar Capelle aan den IJssel. Beide ploegen wisten in ieder geval dat KCC – Rohda een cruciale wedstrijd was. Voor de verliezer waren de kruisfinales niet meer haalbaar. De winnaar kon nog hopen op de kruisfinales. Rohda zou bij zege zelfs de tweede plaats overnemen van OVVO/De Kroon. KCC/SO natural moet hopen op misstappen van diezelfde ploeg.

Door de afgeschoten confetti begon de wedstrijd net iets later. KCC/SO natural speelde vrijwel met dezelfde acht als vorige week, alleen begon Steven Verhoeff ditmaal op de bank. Sven Wierenga keerde terug in de basis. Echter werd hij  er al na 30 seconden uitgehaald voor Steven Verhoeff. Dan de wedstrijd zelf: Rohda nam via Silvana ten Hulsen de 0-1 voorsprong, waarna KCC de leiding  nam via Mariska Brands en Milou WIerenga. Zowel de KCC-dames als de Rohda-dames waren deze avond goed op schot.

Na de 3-2 van Adriënne van Ofwegen keerde Rohda via Silvana ten Hulsen en Kenny Lauf de achterstand om tot voorsprong. Beide ploegen konden de voorsprong echter niet lang vasthouden. Nadat Mike van de Reep een strafworp scoorde (4-5), nam KCC/SO natural via Patrick Muurling en Demi van Oosten de leiding (6-5), waarna Rohda de 6-6 en 6-7 scoorde. Het publiek kon genieten van een interessante openingsfase.

Na de 7-8 liep het even minder bij beide ploegen, die de korf lange tijd niet wisten te vinden. Aanvallen werden slordig uitgespeeld en soms hadden de ploegen gewoon pech.  Jan Bongers en Arthur Carolus namen een Time Out en brachten even later Sven Wierenga in voor Stefan Dekkers, die helaas niet zijn stempel op de wedstrijd kon drukken. KCC/SO natural leefde op na de Time Out en nam de 10-8 leiding via Demi van Oosten, Mariska Brands en Adriënne van Ofwegen. Na de 10-9 van Sherida Jansen, die knap rustig binnenschoot ondanks twee binnenvliegende KCC’ers, liepen de zwart witten uit. Nik van der Steen en Sven Wierenga zorgden met hun eerste doelpunt voor de 11-9 en 12-9. Scheidsrechter Danny Gerritsen keurde de buzzer beater van Patrick Muurling goed, waardoor beide ploegen met een 13-9 stand gingen rusten.

Al heel snel in de tweede helft vergrootte KCC het gat tot 6 doelpunten: Nik van der Steen en Milou Wierenga zorgden voor de 15-9 tussenstand. Via de dames en de ijzersterk spelende Sven Wierenga wist KCC/SO natural deze marge lange tijd vast te houden, maar via Ferdgie Imambaks en Mike van de Reep (2x) was het plots 22-20. Zou het dan toch nog spannend worden?  Nik van der Steen, Demi van Oosten en Sven WIerenga dachten hier anders over en door hun doelpunten werd het weer 25-20. Pas in de slotfase kon Rohda nog iets dichterbij komen, maar daar was het te laat voor. Jelle Hofland zorgde voor het slotakkoord: 27-24.

Door de overwinning is het kruisfinale-avontuur voor Rohda voorbij. KCC/SO natural mag nog blijven hopen. Wageningen werd gisteren kampioen (gefeliciteerd) door een ruime 35-24 zege op SCO. Ook OVVO/De Kroon haalde uit. Het bleek veel te sterk voor het al gedegradeerde SKF (35-22). HKV/Ons Eibernest is na de 24-19 nederlaag tegen Nic./Alfa-college de tweede degradant in de Hoofdklasse B.

Over twee weken speelt KCC/SO natural haar laatste wedstrijd tegen SCO. Om zich toch te plaatsen voor een kruisfinale, moet het winnen in Wolvega en hopen op puntenverlies van OVVO/De Kroon.

KCC/SO natural 2 – Rohda 2
Beide ploegen maakten een wedstrijd die nergens meer om ging toch nog erg interessant. Na een doelpuntrijke eerste helft leidde Rohda 2 met 14-16. De Capellenaren namen in de tweede helft de leiding over. Mark Behrens (2x) en Stephan Groeneweg zorgden voor de 17-16 voorsprong. KCC/SO natural hield de voorsprong lange tijd vast, maar Rohda kwam terug in de wedstrijd. Met nog 8 minuten te gaan namen zij de 22-23 voorsprong en dat was absoluut niet onverdiend. KCC/SO natural kon weliswaar steeds op gelijke hoogte komen, maar de voorsprong pakken lukte niet, want Rohda bleef meescoren. Met nog 1 minuut te gaan scoorde Rohda de 25-27 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Via een strafworp van Michiel Last kon KCC/SO natural 2 met 30 seconden te gaan nog stiekem hopen op een gelijkmaker, maar die viel niet. Rohda 2 won terecht met 26-27 van KCC/SO natural 2.

KCC/SO natural 2 wist dus geen goed gevolg te geven aan een goede reeks wedstrijden en het kampioenschap, maar het hoefde ook niet meer. Rohda 2 zal tevreden zijn met de punten en kan wellicht nog wat plaatsen stijgen in de ranglijst. Over twee weken speelt KCC/SO natural in Purmerend de laatste wedstrijd tegen BEP 2.

KZ/Hiltex A1 – KCC/SO natural A1
Ook deze wedstrijd ging nergens meer om. Beide ploegen waren toch al uitgespeeld in de ijzersterke Hoofdklasse. In Capelle aan den IJssel won de A1 al knap met 21-18 van KZ/Hiltex. Kon de A1 datzelfde kunstje herhalen in Koog aan de Zaan? Ja dus. Er werd met 20-22 gewonnen van de Koogers. Een uitstekende prestatie van de A1, waardoor het stiekem nog kan hopen op de vijfde plaats in de poule. Dan moet er over twee weken wel gewonnen worden van DSC A1 en moet het hopen op een nederlaag van KZ/Hiltex. Maar goed, KCC/SO natural had zich in ieder geval al gehandhaafd. Dat is het belangrijkste.

Die Haghe B1 – KCC/SO natural B1
De B1 moest afgelopen zaterdag winnen van Die Haghe B1 om zich definitief te plaatsen voor de beslissingswedstrijden. Bij puntenverlies zou Fortuna/Delta Logistiek zich nog kunnen plaatsen. Zou het nog spannend worden in Den Haag? Nee. Na de 0-3 was de toon al gezet. De B1 ging met 4-12 de rust in en ging in de tweede helft vrolijk door met scoren. Uiteindelijk won de B1 met liefst 17-31 van Die Haghe. Het plaatst zich voor de beslissingswedstrijden en speelt over twee weken tegen DOS ’46.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.