Dinsdag 11 juni werden de bekerfinales gespeeld voor de B aspiranten en A junioren. KCC/Delta Logistiek speelde in beide finales tegen PKC/Hagero. Beide wedstrijden waren zeer spannend. Uiteindelijk ging PKC/Hagero met beide bekers terug naar Papendrecht.

In het kader van 50 jaar korfbal in Capelle was KCC/Delta Logistiek gastheer voor de bekerfinales voor de B aspiranten en A junioren. Altijd leuk om te organiseren maar helemaal leuk is het natuurlijk als zowel je eigen B1 team als je eigen A1 team in de finale staan. Maar ook de tegenstander was voor beide ploegen dezelfde; PKC/Hagero uit Papendrecht. De zwart-witten tegen de groen-witten dus.

KCC/Delta Logistiek B1 - PKC/Hagero B1
Om 19:00 uur werd begonnen door de B-ploegen. Na voorzichtig aftasten vielen de doelpunten om en om. KCC/Delta Logistiek B1 leek de wedstrijd naar haar hand te kunnen zetten maar telkens kwam PKC/Hagero dichterbij. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het scoren bij PKC/Hagero makkelijker en stonden zij opeens voor. KCC/Delta Logistiek zette nog even aan waardoor het tot het einde van de wedstrijd spannend bleef. 

Uiteindelijk was het toch PKC/Hagero die bij het fluitsignaal de meeste doelpunten had gemaakt. Met een eindstand van 16-17 wonnen zij de beker.

Natuurlijk had de beker een leuke bekroning geweest, maar de ploeg kan sowieso terugkijken op een geweldig seizoen. Wie kan er nou zeggen Nederlands Kampioen te zijn? Met bloemen werd afscheid genomen en voor de trainers was er een mooie plaquette met daarop een persoonlijke noot van de spelers.

Optreden African Drums
Na deze wedstrijd draaide het publiek van veld 2 om naar het hoofdveld. Zij werden getrakteerd op een optreden van African Drums.

Met hun djembees zorgden zij voor een zomers ritme. Over het weer hadden we overigens deze avond toch al niet te klagen.

KCC/Delta Logistiek A1 - PKC/Hagero A1
Loting wees inmiddels uit dat KCC/Delta Logistiek daadwerkelijk thuis speelde. Van een thuisvoordeel leek echter geen sprake. Al snel liep PKC/Hagero uit en had KCC/Delta Logistiek moeite om de ploeg uit Papendrecht bij te benen. Gelukkig herpakte de ploeg zich en werd teruggeknokt om via 7-7 met slechts 1 doelpuntje minder de rust in de te gaan (9-10).

Na de rust werd gelijk de 10-10 gemaakt en nam KCC/Delta Logistiek de leiding. PKC/Hagero gaf echter niet op en ging erop en erover  (15-17). De laatste 10 minuten waren erg spannend; telkens maar 1 puntje verschil. In de laatste minuut stond KCC/Delta Logistiek aan de goede kant en leek met 19-18 te gaan winnen. Maar PKC/Hagero wist toch weer te scoren en er een verlenging uit te slepen.

In die verlenging scoort PKC/Hagero direct twee keer (19-21). KCC/Delta Logistiek klampt dan aan (20-21), echter direct gevolgd door de 20-22 van PKC/Hagero. KCC/Delta Logistiek rechtte echter nog één keer haar rug en wist weer terug te komen tot 22-22. In de laatste minuut krijgt PKC/Hagero een strafworp. Deze wordt benut. In de aanval van KCC/Delta Logistiek wordt eenzelfde situatie niet bestraft en als PKC/Hagero dan ook nog middels een vrije bal de 22-24 erin gooit, is de wedstrijd gespeeld.

Na deze wedstrijd worden de medailles en beker namens de bond aan PKC/Hagero A1 overhandigd. KCC/Delta Logistiek A1 krijgt een kleine beker. Deze is echter totaal geen troost, de ploeg had liever die grote beker gehad. En voor sommigen was dat niet eens belangrijk, men had gewoon van PKC/Hagero willen winnen.

Na afloop van deze wedstrijd werd de ploeg ondanks de teleurstelling toch nog bij elkaar gehouden. Kain, die een publiekswissel had gekregen, werd nogmaals bedankt. Hij gaat weer terug naar RWA. De spelers en speelsters die junior af zijn kregen een kadootje en ook de trainers werden niet vergeten.

Foto's en linkjes
Klik hier voor nog veel meer foto's van de wedstrijd van de B1 gemaakt door Leo Hofland.
Klik hier voor enkele foto's van het optreden van African Drums gemaakt door Peter van Dieren.
Klik hier voor nog meer foto's van de wedstrijd van de A1 gemaakt door Peter van Dieren.
Klik hier voor het verslag op de PKC-site.
Klik hier voor foto's van PKC/Hagero (Jos Nieuwland)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 23 februari 2019 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties