Voor vandaag stond voor ons Vitesse op het programma. Een goede ploeg die het ons ook zeker moeilijk heeft gemaakt.

Al eerder hebben wij een oefenwedstrijd tegen Vitesse mogen spelen, en hebben in die wedstrijd niet veel tegenstand gekregen en hebben die wedstrijd daarom dus ook gewonnen.
Maar vandaag was het anders, we hadden het behoorlijk moeilijk in de verdediging.
Vitesse aasde vooral op de afvang om zo lekker veel te kunnen gaan schieten.
Daar uit zijn ook veel tegendoelpunten gekomen. Een goed leerpuntje voor ons dus om zo in de komende wedstrijden in dit seizoen (en natuurlijk ook later) ze het nog een tikkeltje lastiger te maken met de afvang!

Bij ons in de aanval ging de bal lekker rond en we creëerden veel kansen.
We hebben veel schoten gelost en 9 van de 10 doelpunten waren dan ook doelpunten vanuit het schot. Een fantastische prestatie na maar 1 training techniek op het schot!

In het begin van de eerste helft hadden we het wat lastig maar na een paar aanvallen met goede schoten gingen ze er dan toch in. We gingen de rust in met een stand van 5-4.
En na een goed gesprek met de trainers gehad te hebben wisten we wat ons te doen stond.
Lekker die bal rond laten gaan en het in de verdediging vooral dicht houden. Dit spreekt natuurlijk wel voor zich maar het was deze wedstrijd toch even aan de moeilijke kant.

In de 2de helft kwamen we dan eindelijk los. We pakten alleen de goede kansen en schoten ons zelf naar de 4-8. Maar Vitesse was nog niet klaar met ons en krabbelde hoe dan ook toch nog terug naar een gelijk spel. Het waren moeilijke minuten om ons rustig te houden en toch nog de 2 punten in de zak te steken. Maar gelukkig hield iedereen z’n koppie er bij en zo schoot Timo Brandse er een fantastische bal in wat ons naar de 9-8 bracht.
Uiteindelijk kreeg de aanval ook nog een stip na een zeer mooie actie en het was aan Julian Middelkoop om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig bracht hij de bal netjes door de mand en zo konden wij de 2 punten in onze zak steken.

Van mijn kant gezien een wat mindere wedstrijd maar toch heel goed rustig gebleven en zo de 2 punten binnen kunnen slepen! Fantastisch gedaan!