Na de duidelijke nederlaag verleden week tegen Fortuna uit Delft moest afgelopen zaterdag aangetreden worden tegen rode lantaarndrager Vitesse uit Barendrecht. Deze wedstrijd moest uiteraard gewonnen worden om in de race voor het kampioenschap te blijven.

Het spel van de B1 hapert de laatste weken nogal. Het zelfvertrouwen is wat weggeebd en het team o.l.v. Ed en Ingeborg heeft hard een oppepper nodig. Maar buiten het gemis van Sophie moest ook Chantal zaterdag geblesseerd aan de kant blijven. Dus de wedstrijd werd toch met enige zorg tegemoet gezien. Gelukkig heeft de B1 goede vervangsters in Femke en Hannah die het uitstekend zouden doen.

KCC/Hijbeko startte niet overtuigend en Vitesse kon eigenlijk makkelijk bijblijven en zelfs nog even een voorsprong nemen. 1-2. De Capellenaren waren wel de betere ploeg maar faalden in de afronding. De tussenstand van 3-3 zo'n 8 minuten voor tijd verbaasde dan ook niemand. Gelukkig konden we nog met een 4-3 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Coach Ed was niet ontevreden over het vertoonde spel maar vond wel dat er te weinig bewogen werd en dat de ruimtes te klein gemaakt werden. Dus de opdracht voor de 2e helft was duidelijk.

De omstandigheden werkten weliswaar niet mee. Er stond een vrij harde en ook nog koude wind die we de 2e helft tegen zouden krijgen. Dat tegenwind niet altijd spelbreker hoeft te zijn werd in de volgende 25 minuten bewezen. Onder aanvoering van Koen en Niels werden de mouwen weer opgestroopt. De knappe combinaties volgden elkaar in rap tempo op en nu werd er, in tegenstelling tot de 1e helft, wel goed afgerond. Zo kon de zwartwitte brigade gestaag uitlopen naar een comfortabele 8-4 voorsprong halverwege de 2e helft. Het spel moest tussentijds nog even stil gelegd worden voor een blessurebehandeling van Femke. De bikkel blijkt met gekneusde ribben, opgelopen in de wedstrijd tegen Fortuna, te spelen. Toch wilde en kon ze verder spelen. Bij de stand 11-4 werden Niels en Jotika nog speelminuten gegund.

Het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter kwam bij 12-4 en het zelfvertrouwen leek weer terug bij de spelers. En dat is belangrijk voor de volgende wedstrijd tegen het altijd lastige Swift en dan ook nog in Middelburg. Sophie zal er dan nog niet bij zijn maar Chantal waarschijnlijk weer wel. Concurrent Deetos speelt pas a.s dinsdag dus staan we weer even los. Fortuna kon het niet bolwerken tegen Oranje-Wit en lijkt af te haken.