KCC/Hijbeko 5 is vergeleken met vorig jaar een geheel nieuw en verjongd team. Vorig jaar wist men kampioen te worden en zodoende spelen we nu 2e klasse op het veld. Met 7 oud A-spelers en 3 doorgewinterde korfballers gaan we dit seizoen proberen in die 2e klasse te blijven. Gezien het enthousiasme en talent wat aanwezig is schat ik de kansen hoog in.

De eerste oefenwedstrijd was zonder enige training tegen Sporting Delta 4 uit en het was wel duidelijk dat we aan elkaar moesten wennen. Verschillende speelstijlen en jong en oud door elkaar gaf een wat rommelig beeld. Misschien ook het warme weer en de vakantie nog in de benen bij beide partijen was de ruststand 3-2, maar in de tweede helft wisten we uitslag naar KCC kant toe te buigen en pakten we onze eerste overwinning met 6-7.

De 2e oefenwedstrijd was weer uit tegen Tempo 3 op een doordeweekse zwoele zomeravond. Tempo 3 speelt 1e klasse, dus dit zou een pittige tegenstander worden. Nog wennend aan het nivo kwamen we al heel snel achter en zouden de hele wedstrijd achter de feiten aan lopen. Er werden wel mooie kansen gecreerd, maar de scherpte was er nog niet om ze af te maken. Met een 8-5 ruststand bleven we mooi in het spoor. Ook de 2e helft liepen we mooi met de score van de tegenstander mee wat een 16-10 uitslag op het scorebord gaf. Bij deze nogmaals bedankt voor het invallen: Sandra Ruigendijk.

Afgelopen zaterdag was onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen Merwede 2 uit Sliedrecht. We wisten niet wat ons te wachten stond en dat bleek wel uit de eerste minuten. Wij misten vele kansen en het ontbrak ons nog aan scherpte terwijl Merwede uitliep tot 1-3. Bloedheet was het om te spelen, maar desondanks knokten we door het bij rust was de stand 5-4. Na rust moesten we gelijk doordrukken, maar dat duurde even. Merwede ging lopen mopperen en KCC kon uit lopen naar 11-4, toen Merwede wat weer kon doen. Met nog zo’n 5 minuten te spelen en een stand van 11-7 gaven we de overwinning niet meer uit handen. De eerste 2 punten zijn binnen, volgende week spelen we uit in Waddinxveen tegen Korbis 2.

Liese en Noucka bedankt voor het meespelen en Paul bedankt voor het reserve staan.
Statistiek: Michel 3x, Nick en Robert 2x, Lise, Simone, Edith en Marcel 1x.