De B1 is goed begonnen aan de veldcompetitie. Na zo'n succesvol zaalseizoen is het altijd weer afwachten of de draad weer opgepakt kan worden.

Men begon 2 weken geleden met een thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer. De aangewezen scheidsrechter liet het afweten maar Ben Wolvers werd bereid gevonden om de wedstrijd te leiden. Hij zo dit weer uitstekend doen. Tegenstander Meervogels kennen we inmiddels als onze broekzak. Meestal winnen we, maar wel moeizaam. Met Wouter voor Stephan V in de ploeg begon KCC wat timide. Een aantal malen was er onnodig balverlies maar ook een paar prachtige aanvallen maar die brachten niet het gewenste resultaat. Zo kon het gebeuren dat Meervogels brutaal een voorsprong nam. De volgende aanval van KCC was ook meteen raak 1-1 waarna Meervogels nog eenmaal een voorsprong nam. Ook die werd weer teniet gedaan.We waren inmiddels al 15 minuten onderweg. Bij de stand 3-2 kon Meervogels nog eenmaal aanhaken 3-3 maar daarna was het toch KCC wat de lakens uitdeelde en werd Meervogels stevig onder druk gezet. Resultaat was een 7-4 ruststand ondanks nog 2 gemiste strafworpen aan onze zijde. In de tweede helft moest het karwei dan maar definitief afgemaakt worden. Dat leek ook te gaan gebeuren want halverwege stond er een voordelige marge van 7 punten op het bord. 13-6. KCC liet de touwtjes vieren en dacht eenvoudig naar het einde toe te werken. Na de 14-8 van Sophie leek er nog niets aan de hand. Met nog slechts 10 minuten te spelen moest dat voldoende zijn. KCC gaf het initiatief echter geheel uit handen en gelaten liet de spelers het toe dat Meervogels helemaal terug kwam in de wedstrijd. Ongelooflijk om te zien dat niemand in de ploeg in staat was de knop weer om te zetten. Meervogels rook haar kans en wisten tot 2 punten naderbij te komen. 14-12. Toen mocht Nik voor de 3e maal naar de stip. Gelukkig miste hij deze keer niet. 15-12. Voldoende marge met nog 3 minuten op de klok? Het zou genoeg blijken te zijn. Toch wist Meervogels in de laatste seconde nog de 15-14 aan te laten tekenen. Al met al nog een narrow escape na zo'n grote voorpsrong. Er zal na de wedstrijd nog wel het een en ander over gezegd zijn.

Verleden week was buurman Nieuwerkerk onze gastheer. Helaas kon ik daar niet bij zijn want ïk moest "mad" Max ophalen. Nieuwerkerk is puntloos hekkesluiter dus hier moest ruim van gewonnen worden. Dat gebeurde ook. 7 - 14 was de uitslag. Toch leek coach Dennis daar niet helemaal tevreden mee.

Dit weekend was Fortis onze tegenstander. 7.00 uur op, 8.00 uur verzamelen om om 10.00 uur in Oost- Souburg de enige vastgestelde wedstrijd in de poule te spelen. De weergoden waren ons, evenals de vorige weekenden, weer goed gezind. De rit was voorspoedig en er kon nog ruim ingeschoten worden. Zonnetje, geen wind en op die tijd een uitstekende temperatuur om lekker te ballen. KCC had er wel zin in. Men was niet van plan om, na 3 uur reizen, zonder punten thuis te komen. De ploeg had de opdracht kregen om de score zo hoog mogelijk op te voeren. De 20 moest vandaag toch wel gehaald worden. Met een ruststand van 4-8 lig je dan niet helemaal op schema. Maar de marge was voorlopig voldoende. De 2e helft was bijna identiek aan de eerste. Een sterker KCC tegen een dapper vechtend Fortis. Na 12 minuten bij stand 6-11 werden de nodige wissels toegepast. O.a. Femke en Koen mochten bijna 20 minuten lang hun kunsten vertonen. Zij deden dit heel goed. Die elfde goal was trouwens wel een hoogstandje. Nik gooide vanuit de verdediging de bal direct naar de naar binnen stormende Stephan G. Een meter voor de korf valt de bal in zijn handen. Met 1 hand en in volle snelheid legt hij vervolgens de bal in het mandje. Subliem. Ondanks de invallers verandert er niet veel in het spelbeeld. KCC speelt de wedstrijd koelbloedig uit en is tevreden met de 9-16 eindstand. Opmerkelijk was het optreden van Lilly vandaag. Met 3 doelpunten deed zij een aardige duit in het zakje.

De zwakke broeders hebben we nu gehad. Nu volgen de concurrenten voor de 2e plaats. De 1e plaats is niet meer in zicht. Met 6 punten voorsprong is PKC zo goed als zeker van de titel. Toch is KCC zeker gelijkwaardig aan PKC. Zelfs winst moet mogelijk zijn. A.s. zaterdag is KCC in de gelegenheid om het bewijs te leveren. Het is nog de enige echte uitdaging van het veldseizoen. Om 12.45 uur worden we verwacht in Papendrecht.