Met nog drie wedstrijden voor de boeg is het haast zover. KCC/Hijbeko C1 is bijna zeker van het NK! Bij winst volgende week zaterdag staan we 4 punten voor op Rohda met nog 2 wedstrijden te spelen. Een uitstekende prestatie natuurlijk, maar ook één waar de C1 geen genoegen mee neemt. We willen dit seizoen alles nog winnen en met een zo groot mogelijk verschil natuurlijk. Koog Zaandijk (de nummer 1) heeft nog een moeilijk programma, dus wie weet…

De afgelopen weken was het thema op de maandagtrainingen de aangeef en de passing en het was natuurlijk de vraag of daar wat van terug te zien was. Na de peptalk, het warmlopen en het inschieten ging de wedstrijd van start.

Of het nou gewoon pech was, of dat het lag aan het feit dat we op de verkeerde paal hadden ingeschoten weet ik ook niet, maar er werd in elk geval niet sterk begonnen aan de wedstrijd. Waar normaal onze kracht ligt, namelijk snel tot schot komen en scoren, lukte niet. Er werd vaak gemist wat zorgde voor veel éénschotsaanvallen. Verdedigend hadden we de wedstrijd de eerste helft gelukkig wel helemaal onder controle. Schoonheidsfoutjes in het druk zetten zorgden voor de tegendoelpunten. We gingen uiteindelijk met 5-3 de rust in.

Na rust werd er aanvallend wat verstandiger gespeeld. Niet de eerste de beste kans werd genomen en er werd eerst een rebound neergezet voor we een schot pakten. Hierdoor pakten we een voorsprong van 9-6. Waar in de eerste helft en in het begin van de tweede helft nog niet veel terug te zien was van het thema de aangeef en de passing (er werden namelijk veel uitwerkfouten gemaakt, en ook in de aanvallende passing ging nog wel eens wat mis), ontstonden aan het eind van de tweede helft mooie doelpunten door goede passing. Diepe ballen kwamen weer aan en doorlopers werden goed meegegeven. Ook gingen we aanvallend scherpere lijnen lopen. De wedstrijd eindigde in 13-10, waar we niet ontevreden mee zijn. De punten zijn weer binnen!

Het was uiteindelijk nog een spannende wedstrijd waarbij we elke keer niet op meer dan 3 verschil kwamen. Omdat deze wedstrijd op video is vastgelegd, hebben we de mogelijkheid om hem nog een keertje met het team bekijken. Het lijkt ons een nuttige wedstrijd om een keer te analyseren, zeker met het NK in het verschiet.
Volgende week hebben we de uitwedstrijd tegen BEP, waar we hard ons best gaan doen om een zo hoog mogelijke score neer te zetten!