Eindelijk mocht er weer op het veld gekorfbald worden. Het veldseizoen 2021/2022 is begonnen en na de zaal kon er weer als vanouds publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en het was daardoor ook enorm druk op sportpark Schenkel. Menig KCC-supporter was benieuwd hoe KCC/CK Kozijnen ervoor stond en of het team van Wassink en Diepenhorst er klaar voor was. En dan start je ook nog direct thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek, met veel Team NL klanten in de gelederen. Zouden deze in de basis starten? Nieuwe aankoop Split begonnen op de reservebank en ook Preuninger en Visscher bleven op de bank. Bij KCC/CK Kozijnen heeft Schol een plekje in de hoofdmacht verdiend en het was ook de eerste echte wedstrijd voor oud PKC-er Randy Oosting. En die Oosting heeft ook direct zijn visitekaartje afgegeven.

20210904   KCC 1   Fortuna 1Oud KCC-er Nik van der Steen was degene die na 2,5 minuut de score opende (0-1). Maar de dames Alsem, oud Fortunees en Edens zorgde in de 5e minuut voor een 2-1 voorsprong. Ook de duels tussen Schol en Reijgersberg sprongen eruit. Reijgersberg moest alles geven tegen de fanatieke Schol.

Ondanks de voorsprong moest KCC/CK Kozijnen wel de rust bewaren. In de 6e minuut is het Van Nieuwenhuizen die een strafworp mist. Dit zal niet de enige gemiste stip deze wedstrijd worden voor de ploeg uit Delft. Een gretig KCC/CK Kozijnen verdedigt goed voor en na een fraaie actie met Schol tekent Oppe voor de 3-1. Van der Steen sluit aan middels een stip voor de 3-2. Oosting kreeg de supporters op zijn hand want hij stuurde Snel het Capelse bos in (4-2). Fortuna/Delta Logistiek kan makkelijk bijblijven en er wordt gemaand meer druk te gaan geven. Hoek scoort nog wel de 4-3, maar dan is het de thuisploeg dat de wedstrijd naar zich toetrekt. Oppe, Middelkoop en Van Oosten tillen de score naar 7-3 en Korporaal en Folkerts zijn al genoodzaakt om Split, Visscher en Preuninger te laten warmlopen. Snel en Hoek zorgen voor de 7-4 en 7-5 en dan wordt het drietal Split, Visscher en Preuninger het veld ingebracht. Visscher gaat in de 2e helft een belangrijke rol voor de Fortunezen spelen.

Van Oosten komt tegen Split te staan en Oosting moet Preuninger in bedwang zien te houden. Met nog 9 minuten te spelen is het Alsem met de 8-5, maar dan komt er zand in Capelse aanvalsmotor. De doelpunten vallen niet meer en Fortuna/Delta Logistiek ziet kans om beetje bij beetje terug te komen en dat gebeurt ook. Met nog 3:33 op de klok is het 8-6 en moeten Wassink en Diepenhorst ingrijpen met een time-out. In de laatste 2 minuten is het Visscher die voor de 8-7 en 8-8 zorgt, maar 30 seconden voor de rust is het Middelkoop die met een onmogelijk schot de thuisploeg met een 9-8 voorsprong naar de kleedkamers schiet.

Na de pauze is het duidelijk dat Fortuna/Delta Logistiek de wedstrijd wil gaan overnemen, Ondanks dat KCC/CK Kozijnen er verdedigend goed bij zit, zijn het de gasten die hun voorsprong na 5 minuten kunnen pakken (9-10). KCC/CK Kozijnen komt niet los en weet nog niet te scoren. Preuninger mist dan nog een strafworp en in de 7e minuut komt Biesbroek Brands vervangen voor meer dreiging. Koud in het veld is het Biesbroek in de 10e minuut met de 10-10 en Sanne Alsem zorgt weer voor een Capelse voorsprong (11-10). Wederom een gemiste strafworp, nu van Snel zorgt voor veel spanning in de wedstrijd. Van Oosten neemt dan een spurt naar de korf en is Split kwijt en die moet aan de rem trekken. Dit zorgt voor een 12-10 score.

Dan volgen er 5 minuten waarbij beide teams niet tot scoren komen. KCC/CK Kozijnen neemt een time-out om met wat aanwijzingen het spel aan te scherpen. Dan staat Visscher op voor Fortuna/Delta Logistiek. Naar hem wordt duidelijk gezocht en Middelkoop heeft het lastig tegen de schutter. Met nog een goede 9 minuten te gaan is het wederom Alsem met de 13-12, maar dan zetten de Fortunezen aan. Via Snel en Visscher is het 13-14. Wederom een time-out, nu aan de kant van de gasten.

Met nog ruim 8 minuten te spelen is nog niks beslist en begint het schaakspel tussen beide teams. Eerst moest de wedstrijdbal vervangen worden. De eerste zet is voor Fortuna/Delta Logistiek. Wederom is het Visscher met de score (13-15). Er zijn nog 5 minuten te spelen. Een minuut later kan Oosting vanaf de stip met een beetje geluk de aansluiting maken (14-15). En dan volgen er enorm spannende minuten. De bal wil aan beide kanten niet vallen. Voor KCC/CK Kozijnen moet het nu gebeuren om de punten in Capelle te houden. KCC/CK Kozijnen komt in de laatste 2 minuten nog goed weg.

En wanneer scheidsrechter Den Dekker de laatste minuut heeft aangegeven, lijkt de laatste minuut erg lang te duren. Zou de thuisploeg nog in de “dying-seconds” iets kunnen forceren ? Het leek haast onmogelijk, maar dan staat Oosting op. Werkelijk in de allerlaatste seconde werd hij de held van KCC/CK Kozijnen. In een uiterste poging schiet hij de thuisploeg alsnog naast Fortuna/Delta Logistiek. De supporters kunnen het bijna niet geloven maar er staat uiteindelijk een 15-15 eindstand op het bord.

KCC/CK Kozijnen speelde een goede eerste wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek en weet er alsnog een punt uit te slepen waar wellicht ook nog meer in had gezeten. Er is nog huiswerk te doen, maar komend weekend wacht in Amsterdam alweer de volgende tegenstander. AKC Blauw-Wit (A) is dan gastheer. De Amsterdammers wonnen zeer ruim van DeetosSnel (9-21).

Doelpunten: Sanne Alsem 4x, Randy Oosting 3x, Julian Middelkoop en Demi van Oosten ieder 2x, Anouk Edens, Mandy Biesbroek, Bo Oppe en Sydney Schol ieder 1x.