In de tweede ronde van de Cashback World Korfbal League stond de belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving op het programma. In Dordrecht wachtte DeetosSnel, nieuwkomer in de League. KCC/SO natural speelde in de eerste ronde een goede wedstrijd tegen DVO/Accountor en DeetosSnel kreeg een afstraffing in Koog aan de Zaan en moest in eigen huis op zoek naar herstel. Wat er deze avond met KCC/SO natural aan de hand was, is nog steeds een raadsel. De ploeg wist wat haar te doen stond, maar in het veld kwam dit niet tot uiting. Zonder echte beleving en een laag afrondingspercentage, zakte de ploeg voor dit League-examen. Deze nederlaag zou eventuele gevolgen kunnen hebben aan het einde van het seizoen, maar de ploeg heeft nog de return om het goed te maken.

20181117   DeetosSnel 1   KCC 1De hal van DeetosSnel was goed gevuld. Zo'n 100 Capelse supporters zagen een KCC/SO natural dat niet goed van start ging in de wedstrijd. De scherpte was er nog niet. Waar in de wedstrijd tegen DVO/Accountor KCC/SO natural binnen een aantal minuten op een 5-0 voorsprong kwam, liep men nu al direct achter de feiten aan. Veel pressie van de Dordtenaren zorgde voor een wankelend KCC/SO natural. Na 2 minuten al een 2-0 achterstand. Na de 2-0 werd de ploeg van Wolsink en Van der Steen wakker en zorgde Van Ofwegen voor de 2-1. DeetosSnel moest het vooral hebben van Jimin de Vries. In een wedstrijd waar de doelpunten niet echt als rijpe appelen vielen, pas 3-2 na 10 minuten, was elke zet belangrijk en moest KCC/SO natural er hard in. De 3-2 was wel even een doelpunt dat KCC/SO natural nodig had. Dekkers schiet naar binnen en rondt zijn doorloper, al voorbij de korf, met één hand af. En als DeetosSnel dan ook een strafworp mist, kan KCC/SO natural terug in de wedstrijd komen. Het recept hard naar binnen en een strafworp mee krijgen, zoals uitstekend uitgevoerd tegen DVO/Accountor, werd ook in Dordrecht gebruikt en dat hielp ook. Verhoeff mocht tot tweemaal toe aanleggen vanaf de stip wat de 4-3 en 4-4 betekende. KCC/SO ntaural liet wel de thuisploeg op 3/4 meter in de korfzone makkelijk aanleggen. Er moest meer druk op. Met nog 10 minuten te gaan schiet Dekkers KCC/SO natural voor het eerst op een voorsprong (4-5), maar die voorsprong was van korte duur. Binnen 2 minuten stond het gewoon 6-5. De pauze kwam bij een 7-7 tussenstand.

In de eerste 3 minuten van de 2e helft gebeurde er weinig en moest KCC/SO natural zich gaan herpakken van een matige eerste helft. Maar het is KCC/SO natural dat weer snel de bal kwijt is en DeetosSnel schiet na 3 minuten de 8-7 binnen. De verdediging staat wel iets beter, maar de Capelse schoten zijn krampachtig en vinden niet de korf. Pas in de 5e minuut is het Groeneweg met de 8-8. Noordzij zorgt dan voor wat opwinding in het Capelse kamp door Crielaars hard te blokken bij haar schot en daarna fraai op de vierkante meter de bal te scoren (9-9). Wanneer DeetosSnel op 10-9 komt, kan KCC/SO natural weer gelijk komen, nadat Van Ofwegen bij een doorloper door De Vogelaere wordt verdedigd. Een strafworp die door KCC/SO natural niet benut wordt en in plaats van 10-10 wordt het een minuut later 11-9. Ook nu duurt het weer lang voordat KCC/SO natural scherp is in de afronding. In de 10e minuut is het Dekkers met de 11-10. De duels onder de korf worden feller en feller. Zo ook de duels tussen Verhoeff en De Vogelaere. Laatstgenoemde vliegt dan ook bij het binnenhouden van de bal half door de boarding. Alles moest op het scherpst van de snede. Alleen de scherpte in deze wedstrijd was bij KCC/SO natural niet echt van hoog niveau. Wanneer de thuisploeg dan snel doorstoomt naar 13-10 zijn er nog een goede 13 minuten te spelen. Alles kan nog, maar dan moet het afrondingspercentage wel snel omhoog. De doelpunten zijn duur in deze wedstrijd. De inmiddels ingevallen Potter scoort dan een vrije bal wat de 13-11 betekent. KCC/SO natural moet meer lef tonen en ziet DeetosSnel op 14-11 komen. Wanneer Behrens en Noordzij dan 10 minuten voor tijd de 14-12 en 14-13 binnen schieten, gaan de Capelse supporters er nog eens lekker voor zitten. Gaat het nu dan wel gebeuren?

De klok geeft inmiddels nog 8:42 aan en DeetosSnel neemt een time-out, want het is weer spannend. De thuisploeg komt makkelijk op 15-13 en hierna is er een "schotklok-incidentje". Na een aanval van KCC/SO natural fluit Van de Terp af na een schotklokoverscheiding van KCC/SO natural. In een tumulteuze actie had Van der Terp het niet door dat de korf gewoon op tijd werd geraakt en moest hij de jurytafel raadplegen. De voorzitter stelde KCC/SO natural in het gelijk en zo werd de wedstrijd in Capels voordeel hervat. Helaas profiteerde KCC/SO natural hier niet van. In plaats van de aansluiting wordt het hierna 16-13 met nog 6,5 minuut te spelen. De tijd tikt weg in het nadeel van de Capellenaren en met nog 4 minuten te spelen neemt KCC/SO natural een time-out. Het moet nu gebeuren, maar het gebeurde niet. Als De Vries, 3 minuten voor tijd de 17-13 binnenschiet, is het duidelijk. KCC/SO natural gaat het niet meer redden. Of zou het toch nog kunnen? Wanneer Tessa Noordzij nog eenmaal aanzet en 2 minuten voor het einde de 17-14 en 17-15 binnenschiet, speelt de thuisploeg de tijd uit. Eindstand 17-15.

Al met al een slechte wedstrijd van KCC/SO natural. Ondanks het lengteoverwicht in de rebound werden er teveel duels verloren en was de scherpte niet goed. Er moest meer passie en aanvalsdrang zijn. KCC/SO natural vocht tegen zichzelf en in een doelpuntarm duel was DeetosSnel de beste. De belangrijke pot werd verloren, maar het is pas ronde 2. Er is nog de return in Capelle aan den IJssel waar het dan maar moet gebeuren. De knop moet snel om. De technische staf heeft slechts een week de tijd om zich te herstellen van deze domper, want komende zaterdag wacht in eigen huis KZ/Thermo4U.

De wedstrijd KCC/SO natural - KZ/Thermo4U start om 20:00 uur. De reserves spelen daarvoor om 18:15 uur.

Doelpunten:  Tessa Noordzij 4x, Stefan Dekkers 3x, Steven Verhoeff, Stephan Groeneweg en Mark Behrens ieder 2x, Adrienne van Ofwegen en Jack Potter ieder 1x.

Wil je de wedstrijd terugkijken of de statistieken zien? Dat kan hier.