Vanochtend (Tweede Pinksterdag) 8:30 uur verzamelden de eerste mensen zich voor de voorbereidingen voor het derde KCC/Hijbeko Elftoernooi 2011 en vanaf 9:30 uur druppelden de 32 deelnemende teams binnen. In tegenstelling tot de eerdere edities hadden we dit jaar geen stralend weer, maar motregende het af en toe, maar daar liet niemand zich door uit het veld slaan.

Gelukkig waren er op de dag voor het Elftoernooi twee mensen bereid gevonden om alsnog mee te doen (John en Gert Jan bedankt), zodat we niet incompleet hoefden te starten. De poule-indeling was enkele weken geleden al geloot, zodat we klokslag 10:30 uur op de tonen van DJ Chris Bakker konden starten met de eerste ronde. Je moest daar direct al pieken om bij de eerste twee te komen want die plekken gaven recht op een plekje in de finalepoules en dus nog kans op de eindoverwinning. Voor veel deelnemers dus van groot belang, maar voor een ander groot deel totaal niet belangrijk omdat er vooral voor de gezelligheid wordt gespeeld.

Na de eerste ronde genoten 75 mensen van een welverdiende lunch ter voorbereiding op de 2e ronde. In de tweede ronde waren er vier winnaarspoules, waarvan de winnaars zich zouden de plaatsen voor de halve finales later die dag. Toch wel wat verrassingen en teleurstellingen bij koppels die net geen 1e werden, maar ook vreugde bij teams die het beter deden dan verwacht. In de derde ronde speelde iedereen in poules om de uiteindelijke eindklassering. 

Dat korfbal een echte familiesport is (heerlijk!) blijkt wel uit de halve finales. De eerste halve finale werd gespeeld tussen moeder en zoon Renata en Edwin (misschien wel de meest verrassende halve finalisten) en de broers Ed en Nik, die het toernooi twee jaar geleden al op hun naam schreven. Ed en Nik wonnen na een achterstand in de beginfase uiteindelijk met 18-21, een nederlaag waarvoor Renate en Edwin zich zeker niet hoeven te schamen. In de andere halve finale schakelden Michiel en Karen de zussen Bianca en Chantal uit met 17-10. Die laatsten revancheerden zich op deze nederlaag door in de wedstrijd om de derde plaats te winnen van Renata en Edwin (12-20), waarmee ze beslag legden op de bekers voor de 3e plaats.  

In de finale (die ging om twee gewonnen sets van 11 goals) namen Michiel en Karen het op tegen Ed en Nik. De grote publieke belangstelling (zo'n 100 toeschouwers) inspireerde de broers Ed en Nik blijkbaar, die de eerste set eenvoudig wonnen met 11-3. Michiel en Karen lieten zien niet voor niets in de finale te staan en namen de tweede set een 3-8 voorsprong. Een doelpuntloze periode zorgde ervoor dat Ed en Nik terug konden komen tot 8-8. Daarna ging het lang gelijk op, werd er vaak om en om gescoord en wist Karen tot twee keer toe met een naschot de nederlaag af te wenden. Uiteindelijk waren het toch Ed en Nik die toesloegen en de tweede set met 21-19 naar zich toetrokken. Daarmee mogen ze zich een jaar lang de topschutters van KCC/Hijbeko noemen.

Daarmee kwam er een eind aan weer een geslaagde dag waarvoor veel mensen zich hebben ingezet: alle helpers bij het opzetten van het materiaal, alle barmedewerkers voor de verkoop en het smeren van de lunches, "DJ Chris" voor de muzikale omlijsting, Sander voor de mede-organisatie, het aan elkaar praten van de dag en de verwerking van de uitslagen, Peter voor de foto's (zie hieronder) en verder alle deelnemers voor hun aanmelding en sportieve inzet. Hopelijk doen jullie volgend jaar weer allemaal mee. Dan is het Elftoernooi trouwens op Hemelvaartsdag, aangezien we met Pinksteren op kamp gaan.

Overigens zoeken we voor volgend jaar wegens een iets gewijzigde opzet een sponsor voor het Elftoernooi.
Heeft jouw bedrijf interesse om je naam hieraan te verbinden? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De volledige einduitslag vind je hieronder.

Hier vind je nog meer foto's.

Groeten,
Mark van der Waaij


Eindstand KCC/Hijbeko Elftoernooi 2011

 

  1. Ed / Nik
  2. Michiel / Karen
  3. Bianca / Chantal
  4. Renata / Edwin
  5. Michael / Ernst
  6. Liese / Janet
  7. Sophie / Stephan
  8. Sheetal / Tess
  9. Julian / Niels
  10. Amber / Hannah
  11. Stephan / Olaf
  12. Rylana / Femke
  13. Gerbert / Stephan
  14. Lisette / Wesley
  15. Thom / Wouter
  16. Alexander / Gertjan
  17. Edith / Nick
  18. Matthias / Menno
  19. Femke / Jotika
  20. Jamie / Santha
  21. Anja / Rianne
  22. Kirsten / Kim
  23. Nouchka / Esmée
  24. Joost / Adriaan
  25. Wim / Paulien
  26. Marcel / Martina
  27. Richard / John
  28. Koen / Niels
  29. Tessa / Vera
  30. Lise / Richelle
  31. Kayleigh / Lisanne
  32. Wim / Emiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties