EK Korfbal U15: een smakelijk toetje voor enkele KCC'ers

Voor de meeste korfballers zit het seizoen er op. Voor een paar spelers van KCC/SO natural is er echter nog een smakelijk toetje. Van donderdag 28 juni t/m zondag 1 juli vindt in Drachten het EK Korfbal U15 plaats. Dit EK wordt gespeeld in 4x4 vorm. Omdat er geen officieel team Oranje U15 bestaat, viel RTC Rotterdam de eer te beurt om deel te nemen als Nederlands team.

Gerard Reijm winnaar dartcompetitie 2017-2018

Door korfbalacriviteiten was de laatste avond verschoven naar 22 juni met het risico dat zo laat in het seizoen er al darters op vakantie zouden zijn. Maar ja, die laatste dartavond van het seizoen is altijd extra gezellig dus die wil natuurlijk niemand missen. Er was dan weer een leuke groep waarbij met vette vingers toch leuke scores werden geschreven. De laatste avond werd gewonnen door Stephan Groeneweg. Na een dankwoord en presentje voor onze vast barbemanningRia en Gert Reijm, werd de top drie over het gehele seizoen naar voren geroepen. De grootste beker was dit jaar voor Gerard Reijm.

Vrijdag laatste dartavond seizoen 2017-2018

We zien de vakantiefoto's al voorbij komen, maar we hebben nog een dartavond tegoed. In verband met de fantastische prestatie van KCC/SO natural 2, darten we deze laatste avond op vrijdag 22 juni.

Het clubhuis is weer schoon

Afgelopen maandag stond de grote schoonmaak van het KCC-complex op de agenda. Gewapend met bezem en doek hebben we de verschillende ruimtes gereinigd. Vooral bijzondere aandacht voor die richels, deuren, gaten en andere bijzondere en moeilijke plekken die we gedurende het jaar minder raken.

Dag 8 renovatie velden: maandag 18 juni 2018

De renovatie van de KCC velden gaat zijn tweede week in.

KCC/SO natural 1, bedankt voor twee geweldige seizoenen!

Het vertrek van drie heren uit het eerste en de degradatie uit de reserve Ereklasse op het veld, was logischerwijs een enorme teleurstelling voor spelers, staf en supporters van KCC/SO natural. Natuurlijk is het jammer dat we de nummer 2 en 3 van de topscorerslijst en de beste rebounder van de Korfbal League kwijt raken, maar dat is helaas het lot van een kleine club in de Korfbal League.

Gerbert en Koen stappen over naar een andere club

Het blijft maar doorgaan. Nadat recent Robert Wamsteeker, Koos en Hannie den Hollander en de familie Hoeksema lid werden van de Club van 50 zijn nu ook Gerbert Schippers en Koen Houkes overgestapt naar de Club van 50. KCC/SO natural heeft nu dus al 113 leden die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we elk jaar € 5.650 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50.

Wat een geweldig seizoen voor KCC/SO natural 2!!

Wat een geweldig seizoen speelde KCC/SO natural 2. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink plaatste zich vorige week door een 19-28 overwinning op PKC/SWKGroep 2 voor de finale om het (reserve) landskampioenschap tegen Blauw-Wit 2. Helaas waren de Amsterdammers gisteren een maatje te groot (19-28), maar dat maakt de prestatie van het tweede niet minder mooi.

De partybus naar finale KCC/SO natural 2 - Blauw Wit 2 is UITVERKOCHT!

Komende vrijdag 15 juni 2018 speelt KCC/SO natural 2 de finale om het landskampioenschap voor de Reserve Ereklasse. In de kruisfinale versloeg de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst PKC/SWKGroep redelijk eenvoudig. In de andere kruisfinale was Blauw-Wit 2 te sterk voor DOS’46 2. Dit betekent dat KCC/SO natural 2 en Blauw-Wit 2 elkaar vrijdag treffen op het veld van KV Atlantis in Mijdrecht. Natuurlijk wil jij ze aanmoedigen. Geef je dus op voor de partybus!

Kan je niet met de bus mee en ga je met eigen vervoer, dan is dit het adres: KV Atlantis, Hoofdweg 85a, Mijdrecht, 0297-284587.

Let op als je met de auto naar de finale van het 2e gaat!

Op vrijdag 15 juni speelt KCC/SO natural 2 om 20:30 uur de finale om het (reserve) landskampioenschap tegen Blauw-Wit 2. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van korfbalvereniging Atlantis aan de Hoofdweg 85a in Mijdrecht. Omdat er morgenavond meerdere evenementen in Mijdrecht zijn, kan het lastig zijn om dichtbij een parkeerplek te vinden. Zorg dus dat je op tijd richting Mijdrecht afreist om niets te hoeven missen van de wedstrijd!

Dikke pret op de ouder/kind training

Afgelopen woensdag 6 juni 2018 was de laatste training van dit seizoen. Om dit een feestelijk tintje te geven hebben we alle ouders van de kangoeroes, F en de E teams uitgenodigd om hun sportschoenen en sportoutfit uit de kast te halen voor een ouder/kind training.

Herinnering: eindschoonmaak maandag 18 juni vanaf 19.00 uur

Herinnering: maandagavond 18 juni vanaf 19.00 uur.

Dag 2 renovatie velden: groene bovenlaag weg, witte onderlaag (bijna) weg

Dag 2 (12 juni 2018) niet bewust meebeleefd, maar op dag 3 gaan we het weer met eigen ogen zien en beleven.

KCC/SO natural B1 toont veerkracht en wint de bekerfinale!

Twee weken geleden werd de bekerfinale tussen Sporting Delta B1 en KCC/SO natural B1 gestaakt in verband met het onweer. Dat was zuur omdat de ploeg van Michiel Last en Steven Verhoeff op dat moment met 1-7 voor stond en Sporting Delta volledig in de tang had. Afgelopen maandag gingen beide ploegen op herhaling op het prachtige nieuwe veld van KV Juliana in Oud Gastel. 

Dag 1 renovatie velden KCC/SO natural: de velden worden gestript

Vandaag was het eindelijk zover. Er werd gestart met de renovatie en verkleining van de velden.

Ma. 11 juni bekerfinale Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1

De door onweer gestaakte bekerwedstrijd Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1 wordt geheel overgespeeld op maandag 11 juni om 19:30 uur.

De wedstrijd wordt gespeeld bij KV Juliana in Oud Gastel.

KCC velden + deel terrein komende weken bouwterrein

Met ingang van maandag 11 juni 2018 zijn de korfbalvelden en een deel van het terrein van KCC/SO natural een BOUWTERREIN / BOUWPLAATS.

Harde werkers ontmantelen hoofdveld KCC/SO natural

Zaterdag 9 juni moest het gebeuren. Het ontmantelen van het hoofdveld van KCC/SO natural en aan aantal andere klusjes, zodat vanaf maandag 11 juni aanstaande de aannemer op onze velden terecht kan om de renovatie van onze velden te realiseren.

Capelse zeelui en liefjes vieren feest in Van Nelle fabriek

Bij de kruisfinale tussen KCC/SO natural 2 en PKC/SWKGroep 2 waren een aantal opvallende afwezigen. Een groot aantal leden van de kampcommissie waren namen namelijk afgevaren naar de Van Nelle Fabriek om mee te doen aan de Inpakmarathon van Stichting Jarige Job.

KCC/SO natural 2 verslaat PKC/SWKGroep en speelt vr. 15 juni om het (reserve) landskampioenschap

Nadat KCC/SO natural 2 eerder al het kampioenschap had veroverd, trad de ploeg vrijdag in de kruisfinale aan tegen de nummer 2 uit de andere reserve Ereklasse: PKC/SWKGroep 2.

Transfernieuws: ook Wilco en Stephan kiezen voor ...

..... de Club van 50!

Eerder deze week werden Henk-Jan Schippers, Rens Dijkxhoorn, Wouter Schippers/Jeroen Bouwmeester, Stefan/Christian Dekkers en Jet Ittmann lid van de Club van 50. Nu hebben ook Wilco Knops/Stephan Groeneweg zich aangemeld. KCC/SO natural heeft nu dus al 106 leden die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we elk jaar ruim € 5.000 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

En weer 4 nieuwe leden voor de Club van 50

Het blijft maar doorgaan. Recent werden Robert Wamsteeker, Koos en Hannie den Hollander en de familie Hoeksema lid van de Club van 50. KCC/SO natural heeft nu dus al 111 leden die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we elk jaar ruim € 5.500 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

Zaterdag 9 juni: oefenwedstrijden B1/B2 tegen Avanti (P)

In verband met de nieuwe teams voor het komende seizoen spelen KCC/SO natural B1 en B2 zaterdag 9 juni 2018 een oefenwedstrijd tegen Avanti (P). Dit zullen de allerlaatste wedstrijden zijn op ons veld.

Sponsorcontracten verlengd!

Goed nieuws vanuit de sponsorcommissie!

In de afgelopen weken hebben twee sponsoren hun contract met KCC/SO natural verlengd.

Kangoeroes gespot op sportpark Schenkel!

Woensdag 30 mei werden de velden van KCC/SO natural bevolkt door de Kangoeroes! In totaal 27 kinderen uit groep 1 en 2 deden op deze stralende dag mee aan de Giga Kangoeroemiddag. Speaker Cor wist niet alleen de kinderen, maar ook de ouders te porren voor de warming up. Hierna werden er in groepjes diverse spelrondes afgewerkt. Van skippyballen tot waterbekertjes-race, en van springkussen tot een kangoeroemuts knutselen. Tussendoor gingen alle groepjes nog op de foto met de Giga Kangoeroe.

Kom helpen op 9 juni met het 'uitkleden/ontmantelen' van veld 1

Beste allemaal,

Omdat op vrijdag 8 juni a.s. KCC/SO natural 2 een kruisfinale wedstrijd speelt voor het Nederlands Kampioenschap in de Reserve Ereklasse betekent dit dat we het hoofdveld intact moeten laten tot dat deze wedstrijd gespeeld is. Dat is natuurlijk prima want ook wij zijn blij dat KCC/SO natural 2 het zover geschopt heeft, maar als alles volgens schema verloopt beginnen ze uiterlijk maandag 11 juni aan onze velden.

VIP plaats aan de jurytafel. Iets voor jou?

Ook komend zaalseizoen hebben we weer veel spannende Korfbl League wedstrijden in sporthal Schenkel. Tijdens een deel van deze spannende wedstrijden hebben we juryleden (schot-klok, tijd/ score, voorzitter) nodig.

KCC/SO natural F3 - Reeuwijk F1 wordt gespeeld op wo. 6 juni

De wedstrijd KCC/SO natural F3 - Reeuwijk F1 van zaterdag 2 juni is verplaatst naar woensdag 6 juni om 17:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F3.

Kom jij helpen bij de eindschoonmaak op ma. 18 juni?

Het einde van het seizoen is genaderd en dat is het juiste moment om wederom onze kantine en andere kamers op te ruimen en te poetsen.

Het gaat snel, Stefan/Christian en Jet zijn nu ook lid van de Club van 50! Wie volgt?

Nadat eerder Henk-Jan Schippers, Rens Dijkxhoorn, Wouter Schippers/Jeroen Bouwmeester zich al hadden aangemeld, zijn nu ook Stefan/Christian Dekkers en Jet Ittmann lid geworden van de Club van 50. KCC/SO natural heeft nu dus al 105 leden die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we elk jaar ruim € 5.000 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

Ook Henk-Jan, Rens Wouter en Jeroen zijn nu lid van de Club van 50! Wie volgt?

Henk-Jan Schippers, Rens Dijkxhoorn, Wouter Schippers/Jeroen Bouwmeester hebben zich aangemeld als lid van de Club van 50. KCC/SO natural heeft nu dus al 102 mensen die jaarlijks € 50 doneren voor HUN club, maar we willen natuurlijk graag nog veel meer leden! Dat betekent dat we elk jaar € 5.000 beschikbaar hebben voor doelen binnen onze club en de clubavond van de Club van 50. 

Teamindeling S4 t/m S9 seizoen 2018 - 2019

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft de senioren TC onderstaande teamindeling samengesteld.

Nachtmerrie in Amsterdam: KCC/SO natural verliest van AW.DTV (23-18) en degradeert

Zaterdagavond 2 juni 2018 gaat de Capelse korfbalboeken in als een zwarte bladzijde in de KCC/SO natural geschiedenis. Nadat de reserves van KCC/SO natural de definitieve 1e plek veroverde met een eclatante 22-8 overwinning op AW.DTV (zij spelen vrijdag 8 juni 20:30 uur thuis de kruisfinale), was het de beurt aan het vlaggenschip. Door de overwinning op LDODK/Rinsma Modeplein hoefde er “maar” gelijkgespeeld, of gewonnen te worden van AW.DTV. Met die gedachte reisde de ploeg af naar de hoofdstad. Tot aan de rust was er, gezien het spelbeeld, geen vuiltje aan de lucht, maar in de 2e helft voltrok zich het drama. Volgend veldseizoen geen PKC/SWKGroep, Blauw-Wit (A) of LDODK/Rinsma Modeplein meer in Capelle aan den IJssel.

KCC/SO natural 2 KAMPIOEN, vrijdag 8 juni 20:00 (!) de kruisfinale

Nadat het tweede van KCC/SO natural vorige week zich al verzekerde van de kruisfinales om het reserve kampioenschap van Nederland, was het zaterdag in Amsterdam zaak om de laatste wedstrijd te winnen tegen AW.DTV 2, daarmee kampioen te worden en zo het thuisvoordeel te verkrijgen. 

Lidmaatschap opgezegd? Lever je kleding in!

Spelers die helaas hun lidmaatschap hebben opgezegd worden gevraagd om komende week hun kleding schoon in te leveren bij KCC.

Beste speler/speelster tot en met mei 2018 donderdag

 Donderdag 31-5-2018 / week 22

Bekerwedstrijd Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1 wordt overgespeeld op 11 juni

De door onweer gestaakte bekerwedstrijd Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1 wordt overgespeeld op maandag 11 juni om 19:30 uur.

Actie Team 27 Cancerkillers haalt €12.700,- op; Bijdrage KCC goed voor €100,-

Team 27 Cancerkilers heeft voor en tijdens de Samenloop voor Hoop in Alphen aan den Rijn een enorm mooi bedrag opgehaald. In de afgelopen maanden zette KCC'er Sophie Dijkxhoorn zich samen met Amber Visser en een groot aantal vrijwilligers in voor de Samenloop voor Hoop. Daaruit kwam een fantastisch bedrag van €12.700,-.

Beste speler/speelster tot en met mei 2018 dinsdag

 Dinsdag 29-5-2018 / week 22

Annick en Timo wereldkampioen met Oranje onder 17

Afgelopen weekend werd het Nederlands team onder 17 - met Annick van der Kooij en Timo van Dieren - wereldkampioen in Schijndel. Via onze social media hebben we hier natuurlijk al aandacht aan besteed, maar een artikel op onze website mag natuurlijk ook niet ontbreken. 

Eindschoonmaak clubhuis zit er weer op

Ja, ook dit jaar stond een grote eindschoonmaak van de kantine, kleedkamers en andere ruimtes gepland. Gedurende het korfbalseizoen worden de kleedkamers en scheidsrechterskleedkamers door met name de teams schoongemaakt en de andere ruimtes door vrijwilligers. Aan het eind van het seizoen is een uitgebreide poetsbeurt niet overbodig.

Grote eindschoonmaak op 26 juni

Traditiegetrouw ook dit jaar een grote eindschoonmaak waarin we alle ruimtes gaan schoonmaken en opruimen.

UPDATE: Indeling teams veldseizoen 2017-2018

Hieronder vind je de indeling van de teams voor het veldseizoen 2017-2018. Bij de ploegen uit het breedtekorfbal bestaan sinds komend seizoen geen klassen meer, maar worden de poules aangegeven met een nummer. 

Stephan Groeneweg wint dartcompetitie 2016-2017

De laatste dartavond van seizoen telde nog mee voor de competitie. Er wijzigde echter niets meer na deze avond. Met 14 deelnemers kon er lekker snel gespeeld worden en was het erg gezellig. Stephan Groeneweg won de avond en ook de competitie met overmacht. Natuurlijk werd het barpersoneel bedankt en gaan we nu eerst genieten van een zomerstop.

De dinsdag fles wijn over de maand juni 2017

De fles wijn, dinsdag 13 juni.

Vrijdag laatste dartavond

Vrijdag 16 juni is alweer de laatste dartavond van het seizoen.

De avond telt nog mee voor de competitie. Zoals je hebt kunnen lezen in het verslag van de vorige avond, zijn plaats 1 en 2 in de competitie al vergeven. Derde plaats zal op deze laatste avond worden beslist.
Maar, ook al doe je niet mee voor de competitie, we maken er sowieso een gezellige avond van. Zoals altijd.

We beginnen om 20:00 uur. Het clubhuis gaat open om 19:30 uur. Meedoen kost €2,50.

To vrijdag?

Kom 23 t/m 25 juni naar het WK U17 met Annick en Timo (update met live stream linkjes)

In december zijn Annick van der Kooij en Timo van Dieren door bondscoach Barry Schep geselecteerd voor het Nederlands team onder 17. Beide talenten spelen met Oranje <17 van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni het wereldkampioenschap U17 in Schijndel

Slotdag 2017: Geef je nu op voor de BBQ.

Het korfbalseizoen zit er weer bijna op, dus dat bekent ook dit seizoen weer de traditionele slotdag die dit jaar gehouden wordt op zaterdag 24 juni 2017. Na de sportieve ochtend en middag is iedereen wel weer toe aan een stevige maaltijd. Dus ook dit jaar is er weer die gezellige Slotdag BBQ.

Opgeven kan je doen via het onderstaande digitale formulier. Opgeven kan t/m Maandag 19 juni a.s. (16:00 uur), want daarna moeten we aan de leverancier doorgeven hoeveel mensen er komen.

Niels Molendijk versterkt technische staf A1

Met ingang van komend seizoen is de technische staf van KCC/SO natural A1 compleet.

Selectieperiode bij de jeugd (12 t/m 22 juni 2017) Nu ook oefenwedstrijden voor de A selectiegroep

Komende week beginnen de selectietrainingen voor de jeugd (A t/m F). De selectieperiode loopt van maandag 12 juni t/m donderdag 22 juni.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 25 mei 2019 tegen Wageningen 1 om 16:00 uur.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties