Het wordt ongetwijfeld druk zaterdag, kom dus op de fiets!

A.s. zaterdag 2 februari spelen KCC/SO natural 1 en 2 de belangrijke wedstrijd tegen onze streekgenoot DeetosSnel.

Het zal ongetwijfeld erg druk worden dus KCC-supporters komt in het zwart-wit en kom vooral op de fiets!

KCC/SO natural zakt voor belangrijk korfbalexamen (34-26)

Voor KCC/SO natural zijn de belangrijkste korfbalweken dit seizoen aangebroken. In de komende weken is het aanhaken, of naar beneden kijken; wordt het handhaven, play-offs of directe degradatie? Aan de coaches Wolsink en Van der Steen de taak om de koppies de goede kant op te krijgen en er vol tegenaan te gaan. Het eerste examen vond zaterdagavond plaats in Bennekom, waar de return tegen DVO/Accountor op het programma stond. Een zwaar examen, waarbij een onvoldoende werd behaald door een 34-26 verlies.

WIN een VIP-arrangement voor de finale in de Ziggo Dome!

Schrijf jezelf voor 31 januari 2019 gratis in en maak kans op het winnen van een VIP-arrangement voor de Cashback World Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome voor twee personen!

G-SP Electronics haakt aan als sponsor

De sponsorcommissie meldt met plezier dat G-SP Electronics is aangehaakt als reclamebordsponsor en als lid van de businessclub van KCC/SO natural.

Corfebol GD Bons Dias oefent bij KCC/SO natural

Aanstaande woensdag 23 januari oefent het Portugese Corfebol GD Bons Dias tegen KCC/SO natural 3.

Het was weer een feestje

Zaterdag 12 januari hebben weer 14 kinderen veel plezier gehad bij de kangoeroe-kennismakingstraining.

A1 speelt topper in Sporthal Schenkel

Het gaat goed met KCC/SO natural A1. De talenten van Robin Diepenhorst en Niels Molendijk beleefden tot nu toe een uitstekende competitiestart met 9 punten uit 5 wedstrijden. Ook afgelopen wedstrijd in Wormer tegen Groen Geel A1 werd redelijk eenvoudig gewonnen. Aanstaande zaterdag 19 januari wacht voor KCC/SO natural A1 een heuse kraker. 

Eerste dartavond 2019 druk bezocht

Mede doordat enkele oudgedienden weer eens gezellig langs kwamen en we wederom nieuwkomers konden noteren, was het lekker druk op de eerste dartavond van 2019. Maar liefst 20 deelnemers schreven zich in. Later op de avond kwam Gerben er nog bij. Het was weer reuze gezellig en ook werd er fanatiek gegooid. Stephan Groeneweg won deze avond alle spellen en was dus onbedreigd overall winnaar. Ed de Reuver legde beslag op de tweede plaats en Gerard Reijm werd derde.

Eerste dartavond van 2019 is 11 januari

In 2019 gaan we gewoon verder met ons dartseizoen. Vrijdag 11 januari is het weer zo ver.

Darten bij KCC/SO natural doen we voor de fun. We spelen verschillende dartspelletjes. We houden per spelletje de scores bij zodat we de beste drie darters van de avond een prijsje kunnen geven. De avondscores laten we ook meetellen in ons jaarklassement.

Maar zomaar een keer een losse avond meedoen kan natuurlijk ook!
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Tot vrijdag!

Wanneer ben jij Team van de Week?

Tribunes vol, het oorverdovende lawaai van de Negende Man, de speaker die de spelers aankondigt. Dan: licht uit en een donkere zaal. Alleen de spotlight die op jou gericht is. De wedstrijd van het eerste staat op het punt van beginnen. Spannend!

Apen en tijgers in het IJspaleis

Donderdag 3 januari trapte KCC/SO natural het nieuwe jaar af met de Korfbal WinterFUN. Meer dan 70 basisschoolkinderen (waarvan 45 niet-leden) uit Capelle aan den IJssel en omstreken reisden af naar Sporthal Schenkel om het nieuwe jaar sportief en feestelijk in te luiden.

Eerste Kangoeroeklup 2019 was weer een succes

De eerste activiteit voor de kangoeroes in het nieuwe jaar was weer een succes.

Zaterdag extra verkrijgbaar: Broodje Angus hamburger

Zaterdag is in de kantine vanaf 17:00 uur een heerlijke warme maaltijd te verkrijgen:

Een Hamburger XL, 180 gram Angusvlees op een verse Italiaanse bol.

Cees Ouwerkerk overleden

Vandaag ontvingen wij het bericht dat Cees Ouwerkerk op 3 januari j.l. in de leeftijd van 81 jaar is overleden.

Sponsor Cas Kunst doet mee aan de Arctic Challenge

Cas Kunst van onze sponsor CK kozijnen gaat samen met een vriend meedoen aan de Arctic Challenge als team High Five.

De beste speler/ster over de maand januari 2018/dinsdag

 De beste speler/ster over de maand januari 2018 / dinsdag.

De beste speler/ster over de maand januari 2018/donderdag

De beste speler/ster over de maand januari 2018 / donderdag.

De dinsdag fles wijn over de maand januari 2018

De fles wijn, dinsdag 9 januari 2018.

De donderdag fles wijn over de maand januari 2018

De fles wijn, donderdag 25 januari 2018.

Laatste seizoen voor Richard van Vloten en Marc Verberk bij KCC/SO natural

Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking met trainersduo Richard van Vloten en Marc Verberk.

Gerard Reijm verstevigt koppositie bij darters

In 2018 zetten we de dartcompetitie 2017/2018 gewoon voort. De groep was deze avond iets kleiner, maar het was er niet ongezelliger door. Omhuld door heerlijke geuren uit de keuken van de gehaktballen voor de volgende dag, won Gerard Reijm alle spellen. Hij vergaarde daarmee weer de meeste punten en verstevigt daarmee zijn koppositie in onze dartcompetitie.

Stand dartcompetitie na 26 januari 2018

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural weet thuis niet te stunten tegen Blauw-Wit (21-24)

Wie herinnert zich de heenwedstrijd in Amsterdam tegen Blauw-Wit nog? In die wedstrijd speelde KCC/SO natural een goede eerste helft met veel doelpunten. Blauw-Wit had het moeilijk om de spitsen van KCC/SO natural in bedwang te houden. Zaterdag 27 januari 2018 was de return in Capelle aan den IJssel. Zou de thuisploeg nogmaals een goede wedstrijd kunnen neerzetten tegen de verliezend finalist van vorig jaar? Blauw-Wit had haar huiswerk goed gedaan. Door de spitsen Meerkerk en Dekkers aan banden te leggen, werd het een lastige avond voor de ploeg van Van Vloten en Verberk.

Update flessen en krattenactie: Al 11 euro opgehaald. Lever je flessen in bij KCC/SO natural!

KCC'er Sophie Dijkxhoorn zet zich samen met Amber Visser en vele anderen in Nederland in voor Samenloop voor Hoop, een inzamelingsactie van KWF Kankerbestrijding. Tijdens de estafetteloop, die op 26 en 27 mei georganiseerd wordt, zullen 15 man 24 uur proberen vol te lopen om zo geld in te zamelen voor KWF, waardoor er in de toekomst meer geld beschikbaar is voor nog meer onderzoek.

Zaterdagspecialiteit 27 januari uit de keuken is rond

Morgen is het zover…. de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit uit Amsterdam. Uit was het een kleine nederlaag in een mooie wedstrijd. Er is dus van alles mogelijk, de bal is en blijft rond.

Jeu de boulers spelen Vaste koppeltoernooi overdekt

Op woensdag 24 januari hebben we onze 1e Vaste Partner toernooi gespeeld. Het weer zou goed zijn (het had geregend) nou ja, dan spelen we niet buiten. Allemaal naar binnen, we spelen overdekt. Dat heb je in Nederland.

Vrijdag 26 januari is er weer een dartavond

In 2018 gaan we natuurlijk gewoon verder met onze dartcompetitie. Vrijdagavond 26 januari is de eerste avond van dit jaar dat we weer gaan darten.

Overigens hoef je niet voor de competitie te spelen, dat gaat vanzelf, maar iedere avond staat op zich.

We beginnen om 20:00 uur en meedoen kost maar €2,50, waar we leuke prijsjes van kopen. Je kunt al aan de koffie en warm gooien vanaf 19:30 uur.

IJsselvogels 5 - KCC/SO natural 9 wordt gespeeld op dinsdag 20 februari

De wedstrijd IJsselvogels 5 - KCC/SO natural 9,  die zaterdag 6 januari niet is doorgegaan, wordt gespeeld op dinsdag 20 februari om 21:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

Zuid Holland Korfbal Cup: KCC/SO natural op bezoek bij de Eibers op 30-1

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural D1 en het 1e mee in de Zuid Holland Korfbal Cup in de zaal. Helaas is KCC/SO natural D1 in de kwartfinale uitgeschakeld door Vitesse (Ba) D1. Bij de senioren is KCC/SO natural na een magere 23-25 zege op 2e klasser Kinderdijk wel door naar de halve finale.

KCC/SO natural F1 - IJsselvogels F2 vastgesteld op wo. 24 januari

De wedstrijd KCC/SO natural F1 - IJsselvogels F2 die zaterdag 20 januari niet is doorgegaan wordt nu gespeeld op woensdag 24 januari 2018 om 17:00 uur in Sporthal Schenkel.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F1.

Seizoen 18/19 start zonder sportieve sancties!

Seizoen 18/19? Ja jullie lezen het goed.

We zijn nu pas  op de helft van het seizoen 17/18 en de arbitrage van KCC/SO natural (alle scheidsrechters, waarnemers, beoordelaars en juryleden) hebben er weer voor gezorgd dat er tot nu toe zoveel wedstrijden zijn afgehandeld dat de sportieve sancties voor zowel veld als zaal zijn weggewerkt. Extra knap omdat we dit zaalseizoen extra verplichtingen hebben vanwege onze promotie naar de Korfbal League.

KCC/SO natural in eenzijdig duel langs Avanti/Flexcom (23-29)

In een bomvolle sporthal de Viergang in Pijnacker begon KCC/SO natural zaterdagavond aan de eerste return in de Korfbal League. Avanti/Flexcom was de tegenstander. Hoewel KCC/SO natural altijd wel wist te winnen in deze sporthal ging dat niet altijd makkelijk. Zaterdag 20 januari 2018 was dit wel anders. De ploeg Van Vloten en Verberk werd ondersteund door een groep van zo’n 130 Capelse supporters die met een volle supportersbus naar Pijnacker waren afgereisd. Tot aan de 5-5 was het een wedstijd, maar hierna, onder luidkeelse aanmoediging van de Negende Man werd het een eenzijdig duel dat bol stond van de strafworpen.

Tussenstand klaverjassen na 19 januari 2018

 Tussenstand klaverjassen na 19 januari 2018.

Verslag KCC/SO natural D1 – Vriendenschaar (B) D1

Zaterdag 13 januari stond er voor de D1 een belangrijke wedstrijd op het programma tegen medekoploper Vriendenschaar (B) D1. Maandag 8 januari had de D1 al een bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar (H) gespeeld. Deze komt uit in de hoofdklasse en onze D1 in de eerste klasse.

Dus een mooie uitdaging. En een uitdaging was het. Uiteindelijk werd er verloren met 17-8, maar wat belangrijker is, de spelers zijn weer een mooie ervaring rijker en de trainers hebben een aantal lichtpunten gezien en ook een aantal leermomenten genoteerd. Dus daar kunnen ze mee aan de slag. Om te beginnen afgelopen zaterdag tegen Vriendenschaar (B).

Pinksterkamp KCC: vrijdag 18 t/m maandag 21 mei 2018

Dit jaar gaan we van vrijdag 18 t/m maandag 21 mei 2018 op kamp. Meer informatie volgt binnenkort op de website.

Ons Nieuwjaarstoernooi op zondag 14 januari 2018

De titel verraadt al waar ik over ga schrijven, ons jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi dat door 36 leden werd gespeeld.

KCC/SO natural A5 - Conventus A1 naar 3 feb. en andere hal

De wedstrijd KCC/SO natural A5 - Conventus A1 die oorspronkelijk op zaterdag 3 maart gepland stond, is verschoven naar zaterdag 3 februari om 14:00 uur.
LET OP: de wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal de Lijster !

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A5.

Trainingen Schenkel wo. 17 jan. tot 21:00 naar andere hal

Omdat er woensdag 17 januari a.s. scholenmarkt is in sporthal Schenkel kan er daardoor tot 21.00 uur niet getraind worden.
S5 en S6 kunnen op hun gewone tijd trainen in sporthal Schenkel woensdag a.s.

Bus naar Avanti gaat zeker rijden! Nog maar 5 plekken!

Zaterdag speelde het eerste een geweldige wedstrijd en wonnen we van DVO/Accountor met 22-32. A.s. zaterdag 20 januari kunnen we een volgende stap zetten naar handhaving in de Korfbal League. Dan speelt het eerste om 20:00 uur de lastige uitwedstrijd tegen Avanti in Pijnacker (en het tweede om 18:20 uur). 

Schoonmaakrooster aangevuld. Wanneer is jouw team aan de beurt?

Ook in 2018 wordt er weer schoongemaakt door de teams.

Iedere week is een team verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kleedkamers. Kijk op het schoonmaakrooster wanneer jouw team aan de beurt is.

Magistraal spelend KCC/SO natural walst over DVO/Accountor heen (22-32)

Na het enorm zure verlies tegen DOS’46 moest de selectie het zaterdag opnemen tegen DVO/Accountor. De ploeg van Ben Crum bungelt in de Korfbal League in de onderste regionen en KCC/SO natural staat met twee punten meer een treetje hoger, maar het was voor beide ploegen DE wedstrijd waar het om ging. Bij winst voor de ploeg van Van Vloten en Verberk kon het hele goede zaken doen in de strijd om handhaving. Maar DVO kon de stand weer gelijk trekken. Een mooi affiche in de Korfbal League. In een bomvolle sporthal in Bennekom was het de eerste vijf minuten spannend, maar in de resterende tijd liet KCC/SO natural zien, wat ook in de voorbeschouwing werd aangegeven, dat het een ploeg is die toch lastig te bestrijden is.

KCC/SO natural slaat tegen DVO dubbelslag in strijd om handhaving (32-22)

Voor KCC/SO natural zijn de eerste drie weken van 2018 cruciaal in de strijd om handhaving. Vorige week had KCC/SO natural (dat op de veilige achtste plek staat) eigenlijk al moeten winnen van de nummer zeven (DOS'46), maar verloor uiteindelijk toch de wedstrijd.

KCC/SO natural 1 en D1 door in Zuid Holland Korfbal Cup

Maandag 8 januari 2018 speelden KCC/SO natural 1 en D1 allebei tegen Vriendenschaar (H) in Hardinxveld-Giessendam. De D1 verloor van de sterke thuisploeg maar doordat zij bij de "beste twee verliezers" hoorden is de ploeg toch nog een ronde verder en speelt daar thuis tegen Vitesse (Ba). De speeldatum is daar nog niet van bekend.

Te fluiten wedstrijden S- en A-teams zaalseizoen 2017-2018

NB: dit artikel is geplaatst op 10 november 2017, maar 11 januari 2018 weer even bovenaan gezet.

Zoals geregeld in het Arbitrage beleidsplan fluiten S- en A-teams wedstrijden zolang er niet voldoende scheidsrechters zijn om de interne wedstrijden te fluiten.

In het onderstaande overzicht vinden jullie terug welke TEAMS er wanneer moet fluiten. Graag doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wie er namens het betreffende team komt fluiten. 

Kijk altijd in het actuele wedstrijdprogramma voor de juiste datum/tijd.

19 januari start opleiding waarnemer/beoordelaar bij KCC/SO natural

Op vrijdag 19 januari 2018 start er bij KCC/SO natural een opleiding tot waarnemer die eventueel opgevolgd kan worden met de opleiding tot beoordelaar.

Een unieke kans om lekker dicht bij huis je te laten opleiden en KCC/SO natural te helpen om de jaarlijkse verplichtingen weg te werken.

Heel veel FUN tijdens de KorfbalWinterFUN

Op woensdag 3 januari werd het nieuwe korfbaljaar ingeluid door maar liefst 67 kinderen tijdens de tweede editie van de KorfbalWinterFUN. Behalve veel leden zagen we ook veel nieuwkomers en bekende gezichten van eerdere activiteiten. Zo'n dertig KCC-vrijwilligers stonden klaar om de kinderen een leuke middag te bezorgen. 

Jouw lege flessen en kratten zijn geld waard!

Hi, ik ben Sophie Dijkxhoorn en jullie kennen mij als oud-speler en tegenwoordig trainer van de B2 bij KCC/SO natural. In maart 2017 kreeg mijn beste vriendin, Amber Visser, te horen dat zij acute lymfatische leukemie heeft, ook wel bloedcelkanker genoemd. Na zware periodes van chemokuren  en de stamceltransplantatie is Amber weer op de weg naar herstel, maar het duurt nog heel lang voordat ze weer alle ‘normale’ dingen kan doen.

Om ervoor te zorgen dat er nóg meer onderzoek kan worden gedaan naar o.a. leukemie ga ik samen met een team van 15 anderen op 26 en 27 mei de SamenLoop voor Hoop lopen voor KWF Kankerbestrijding. Dit is een estafetteloop waarbij we met 15 man 24 uur moeten vol wandelen. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Uiteindelijk willen wij met het team €5000,- ophalen door middel van verschillende acties.

Gewijzigde trainingstijden A2/A4/A5/A6 en B1/B2

Aangezien de A2 voortaan op donderdag gaat trainen en de B2 op woensdag, zijn de trainingstijden op woensdag en donderdag in Sporthal Schenkel voor A2/A4/A5/A6 en B1/B2 gewijzigd.
Kijk dus goed in het schema hoe laat je moet trainen, anders sta je misschien op een verkeerde tijd in de hal.

Triade A1 - KCC/SO natural A6 vastgesteld op wo. 10 januari

De wedstrijd Triade A1 - KCC/SO natural A6 is opnieuw vastgesteld op woensdag 10 januari 20:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A6.

KCC/SO natural - DOS'46, een bizarre ontknoping (27-28)

Het had een knallende start van 2018 kunnen worden. KCC/SO natural moest thuis tegen DOS’46 en wetende dat Avanti (P) op bezoek moest bij KZ/Hiltex en DVO/Accountor naar Sassenheim ging, kon KCC/SO natural goede zaken doen in de stand. In de voorbereiding was al geoefend tegen de Nijeveense ploeg en werd er met 23-21 gewonnen. KCC/SO natural was heer en meester in de eerste 15 minuten (13-6) en ging rusten met 17-12, maar in de 2e helft ging het weer fout. DOS’46 kwam gelijk en trok aan het langste eind. Verbazing, teleurstelling en verbijstering na afloop. Het had zo mooi kunnen zijn.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op woensdag 3 april 2019 tegen nog niet bekend (Play-down) om 20:30 uur in sporthal nog niet bekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties