KCC/SO natural oefent op 5 januari 2019 tegen Avanti (P)

Het jaar 2018 is bijna ten einde en om in het ritme te blijven speelt de selectie op zaterdag 5 januari 2019 een oefenwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti (P). Wie  herinnert de hoofdklassefinale tussen KCC/SO natural en Avanti (P) nog?

16:30 uur   Avanti (P) 2 - KCC/SO natural 2
18:00 uur   Avanti (P) 1 - KCC/SO natural 1

Sporthal de Viergang, Pijnacker

KCC/SO natural B1 timmert aardig aan de weg

KCC/SO natural B1 speelt een goed zaalseizoen in de Hoofdklasse. In de eerste ronde werd concurrent Die Haghe verslagen met 23-20 en daarna volgden alleen maar ruime overwinningen. Zo werd het 15-27 tegen Fortuna, 38-17 tegen Tempo, 13-23 tegen Avanti en vandaag werd het 34-12 tegen Sporting Delta. Bij die wedstrijd heeft Pauline van Brero foto's gemaakt die hier te vinden zijn.

Phoenix C1 - KCC/SO natural C2 is verplaatst naar 12 januari

De eerder verplaatste wedstrijd Phoenix C1 - KCC/SO natural C2 is verplaatst naar zaterdag 12 januari om 09:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural C2.

Phoenix C1 - KCC/SO natural C2 is verplaatst naar dinsdag 18 december

De wedstrijd Phoenix C1 - KCC/SO natural C2 van zaterdag 15 december is verplaatst naar dinsdag 18 december om 19:45 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural C2.

KCC/SO natural steunt High Five Foundation

Zaterdag 15 december speelt weer een groot aantal KCC/SO natural teams thuis, een mooie korfbaldag met hopelijk veel momenten waarop we kunnen genieten. 

Op deze dag willen we samen met alle leden van KCC/SO natural en natuurlijk eigenlijk met alle korfballiefhebbers proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de HIGH FIVE FOUNDATION. Deze foundation is er voor kinderen van 4 t/m 16 jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank.

Kerstclinic 22 december voor F, E en vrienden en vriendinnen

Beste kinderen,

Nog enkele wedstrijden en dan is het jaar 2018 gespeeld.
Nu willen we afsluiten met een feestelijke clinic met aansluitend een pannenkoeken lunch/diner.

Convocatie algemene ledenvergadering 4 januari 2019

Uitnodiging en agenda
voor de Algemene Ledenvergadering van
Korfbal Combinatie Capelle

Het Bestuur nodigt voor deze vergadering uit:
alle leden en/of hun wettelijke vertegenwoordigers en alle begunstigers. Alle leden die op 1 december 2018 de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt hebben stemrecht.

A.s. vrijdag laatste keer darten 2018

Het dartseizoen loopt van september tot juni, maar vrijdag 7 december is in ieder geval de laatste dartavond van 2018 bij KCC/SO natural.

Darten bij KCC/SO natural draait vooral om gezelligheid. We doen verschillende dartspelletjes. Wel houden we scores bij zodat we de beste drie darters van de avond een prijsje kunnen geven. De scores laten we ook meetellen in ons jaarklassement.

Maar zomaar een keer een losse avond meedoen kan natuurlijk ook!
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Tot vrijdag!

Sinterklaas heel tevreden na Pietentraining

"O kom maar eens kijken" wat je bij de Pietentraining kon beleven voor de kinderen van 3 t/m 8 jaar.

Heel veel Pietjes waren druk bezig met de training om alle kunstjes te leren om Sinterklaas te kunnen helpen bij het rond brengen van de pakjes. Ze moesten leren klimmen, klauteren, pakjes in de schoorsteen gooien en nog veel meer.

KCC Christmas supporterstour gaat NIET door !

Op zaterdag 22 december spelen KCC/SO natural 1 en 2 de uitwedstrijd tegen het Blauw-Wit van Christian Dekkers in Amsterdam.

Paul Oschner wint laatste dartavond van 2017

Buiten kou en natte sneeuw, binnen was het gelukkig warm en gezellig. De laatste dartavond van 2017 speelden we toch weer met vijftien darters. Bij het opmaken van de eindscore bleek Paul Oschner de meeste punten te hebben vergaard.

Stand dartcompetitie na 29 december 2017

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Jaaroverzicht 2017: Wát een jaar!

2017 is bijna voorbij. Een memorabel jaar waarin geschiedenis werd geschreven. Viermaal bleek scheepsrecht en dus vertegenwoordigt KCC/SO natural nu regio Rotterdam in de Korfbal League. Ook de jeugdteams schreven weer verschillende successen met als hoogtepunt de derde plaats van KCC/SO natural C1 op het Nederlands Kampioenschap in het verre Roden. Daarnaast werden er op andere gebieden vele successen geboekt. Wat dacht je van in de ledenwerf, vanuit de sponsorcommissie, vanuit de livestreamcommissie. 2018 wordt een jaar van het doorzetten van deze resultaten, maar dat kan niet zonder terug te kijken naar de momenten van dit jaar. Daarom: Veel plezier met het lezen van het Jaaroverzicht 2017. 

De donderdag fles wijn over de maand december 2017

 De fles wijn, donderdag 28 december.

Laatste keer darten dit jaar

De korfballers zijn al klaar voor dit jaar, maar de darters hebben nog één avond te gaan. Vrijdagavond 29 december is het clubhuis weer open en gaan we een pijltje gooien.

Ook deze avond telt mee voor onze eigen dartcompetitie, maar we hebben ook weer drie avondprijsjes. Maar de meesten doen gewoon mee voor de gezelligheid.
Kom de sfeer ook proeven. We beginnen om 20:00 uur en je kunt vanaf 19:30 uur al inschrijven en warm gooien. Meedoen kost maar €2,50.

Noteer ook alvast de dartavonden van 2018 in je agenda.

Aangepaste trainingstijden in kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er een aangepast trainingsschema.

In de eerste week (december) wordt er geheel niet getraind.
De tweede week (januari) geldt onderstaand schema.

Veel KCC-ers in actie op toernooien de komende weken

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december spelen het RTC team onder 15, Zuid-West <17 en Zuid-West <19 de Korfbal Challenge in de Topsporthal in Rotterdam. Het RTC team <13 speelt op dinsdag 2 januari 2018 het eindejaarstoernooi bij DeetosSnel. Als je een dagje vrij hebt, dus een ideale mogelijkheid om de geselecteerde talentvolle KCC-jeugd aan het werk te zien. 

KCC/SO natural niet scherp genoeg tegen stugge Friezen (19-22)

Zaterdagavond speelde KCC/SO natural thuis in Sporthal Schenkel tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen worden elk jaar beter, speelden vorig jaar de play-offs en hopen dit jaar op meer. Voorlopig staan de Friezen nog 'gewoon' achter de traditionele top twee: TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep. Na de eerste helft, waarin LDODK het KCC/SO natural erg moeilijk maakte, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 19-22 nederlaag.

De barcommissie is klaar voor foute kerst

Morgen is het zover… de laatste speelronden van dit jaar. En wat is er niet mooier dan een mooi affiche nl KCC/SO natural 1- LDODK/Rinsma Fashion 1. Dus pakken we uit met het foute kerstfeest.

Geef je nu op voor de bus naar DVO/Accountor op 13 januari

Op zaterdag 13 januari 2018 zal er, bij voldoende aanmeldingen, een supportersbus rijden naar Bennekom waar de selectie het opneemt tegen DVO/Accountor.

Jeu de Boulers in het nieuw

De Jeu de Boulers van KCC/SO natural lopen er weer puik bij. Met mooie blauwe clubshirts, voorzien van het nieuwe clublogo, dragen zij KCC/SO natural uit bij de toernooien in de regio. Met dank aan kledingleverancier Macron, die hen een mooie deal kon aanbieden.

Uitnodiging kerstclinic voor de Kangoeroes, F-teams, E2 en E3

Voor de Kangoeroes, F teams en de E2 en de E3 willen we het jaar afsluiten met een feestelijke clinic met aansluitend een Pannenkoekendiner.

Bekerwedstrijden KCC/SO natural 1 en D1 op ma. 8 januari

 

KCC/SO natural D1 en het 1e zouden eigenlijk 11 december de uitwedstrijd spelen tegen Vriendenschaar (H) in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. Een weerzien met oude bekenden Nolan den Boer en Patrick Bezemer. Door het slechte weer werd deze wedstrijd echter afgelast.

De bekerwedstrijden zijn opnieuw vastgesteld op maandag 8 januari 2018. De D1 start om 19:00 uur en het 1e is aansluitend om 20:15 uur.

Wij zijn erbij! Jullie toch ook?!

De Negende Man steunt KCC, steun jij de Negende Man?

Trouwe KCC-supporters en korfbal-liefhebbers!

Met spoed gezocht: DJ voor komende zaterdag!

Komende zaterdag speelt de selectie van KCC/SO natural een thuiswedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De huis DJ heeft andere verplichtingen en is helaas niet aanwezig. We zijn dus met spoed op zoek naar een vervanger.

KCC/SO natural kan net niet stunten in Sassenheim (26-22)

Zaterdag 16 december 2017 was de volgende halte, sporthal de Korf in Sassenheim waar gewonnen moest worden van TOP/SolarCompleet, een ploeg die al jaren lang bovenin meedraait in de Korfbal League. Een lastige opgave dus voor het equipe van Vloten en Verberk, maar net zoals tegen KZ/Hiltex heeft KCC/SO natural wederom bewezen goed mee te kunnen in de Korfbal League. Ook in Sassenheim kon de ploeg lang mee maar de ervaring heeft toch weer de doorslag gegeven en verliest KCC/SO natural met opgeheven hoofd.

Tussenstand klaverjassen na 15 december 2017

Tussenstand klaverjassen na 15 december 2017.

Gevonden voorwerpen kijken en ophalen uiterlijk 6 januari 2018

Wat je al niet vindt cq wat er al niet achtergelaten wordt. We verbazen ons elke keer weer van de hoeveelheid spullen die achtergelaten wordt en ook vanwege het feit dat deze spullen blijkbaar niet gemist worden, terwijl sommige toch van behoorlijke kwaliteit zijn.

Merwede A1 - KCC/SO natural A2 start later op 20 januari

De wedstrijd Merwede/Multiplaat A1 - KCC/SO natural A2 op zaterdag 20 januari 2018 start later.
De wedstrijd wordt nu gespeeld om 17:10 uur (i.p.v. 16:00 uur).

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A2.

Het Foute Kerstfeest

Om 2017 bij KCC op een gezellige manier met elkaar af te sluiten, zal er de 23e van december een Fout Kerstfeest worden georganiseerd en daar wil iedereen natuurlijk bij zijn! Het beloofd een gezellige avond te worden met een lekkere maaltijd, sfeervolle aankleding van de kantine en natuurlijk veel foute kerstmuziek. Trek je meest foute kerstkleding uit de kast en kom ook! Foute kerstkleding wordt beloond, want er valt zelfs een prijs te verdienen!

De dinsdag fles wijn over de maand december 2017

 De fles wijn, dinsdag 12 december.

Onze vierde dartavond was extra gezellig

Toen we binnenkwamen hingen alle dartborden al. Gerard Reijm had er blijkbaar zin in. Dat bleek ook na afloop want Gerard won alle spelletjes en eindigde zodoende op de eerste plaats. 

Stand dartcompetitie na 8 december 2017

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural F3 - Nieuwerkerk F7 naar wo. 13 december

De wedstrijd KCC/SO natural F3 - Nieuwerkerk F7 - die op za. 16 december gepland stond - wordt nu gespeeld op wo. 13 december om 16:45 uur. in Oostgaarde.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F3.

Avanti (P) 12 - KCC/SO natural 9 wordt gespeeld op 3 maart

De wedstrijd Avanti (P) 12 - KCC/SO natural 9 die eerder niet doorging wordt nu gespeeld op zaterdag 3 maart 2018 om 16:45 uur in Sporthal de Viergang.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

Woensdag 3 januari 2018: Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen

Op woensdag 3 januari 2018 (laatste week kerstvakantie) organiseert KCC/SO natural weer een Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen in Sporthal Schenkel. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 uit Capelle aaan den IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Het wordt een sportieve vakantieactiviteit met veel leuke spelletjes met een knipoog naar het korfbal. Deze leuke middag duurt van 14:00 tot 16.30 uur en zal afgesloten worden met het eten van pannenkoeken of een broodje knakworst in onze kantine.

Geen trainingen vanavond

In veel teamapps is al overleg geweest en onderling besloten niet te gaan trainen.

Het bestuur vindt het, gezien de weersomstandigheden, onverantwoord van leden te vragen om te komen trainen en adviseert thuis te blijven.

Bekerwedstrijden KCC/SO natural 1 en D1 op 11 december afgelast

Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden zijn de bekerwedstrijden van de D1 en het 1e op maandag 11 december afgelast.

Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Bekerwedstrijd KCC/SO natural 1 en D1 op 11 december afgelast

Update:  

Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden is de bekerwedstrijd maandag 11 december afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

De wedstrijden in de Zuid Holland Korfbal Cup zijn gespeeld en zowel KCC/SO natural 1 als de D1 zijn weer een ronde verder gekomen. De D1 won nipt van poulegenoot Korbis D1 met 7-8 en KCC/SO natural 1 ging op bezoek bij de oude club van Adriënne van Ofwegen, te weten Korbis uit Waddinxveen. Met een 20-10 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. De wedstrijd eindigde in een 12-42 overwinning.

KCC/SO natural heeft verlaat heerlijk avondje tegen KZ/Hiltex (29-23)

Sinterklaas is nog maar net het land uit, maar KCC/SO natural beleefde zaterdagavond weer als vanouds een heerlijk avondje. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende korfbalwedstrijd, waarbij de thuisploeg de gehele wedstrijd dicteerde en waar Dekkers weer “on fire” was met zijn 12! doelpunten. KZ/Hiltex had in haar voorbeschouwing al aangegeven dat het in Capelle een niet zo simpele strijd zou gaan worden en dat werd het ook. Er werd ook kennis gemaakt met een nieuwe Zaanse manier van wisselen. Uiteindelijk had KCC/SO natural een makkelijk avondje in de Korfbal League.

Barcommissie presenteert KCC-Kipshoarma

Morgen weer een mooi korfbalprogramma met als knaller natuurlijk de wedstrijden van onze selectie tegen Koog Zaandijk. Hopelijk worden het spannende wedstrijden waarbij KCC/SO natural aan het langste eind zal trekken. Maar spannend wordt het ook weer voor de barcommissie. Spannend omdat je nooit weet hoe druk het wordt en wat er allemaal weer geconsumeerd gaat worden.

Vrijdag 8 december kun je weer darten

Vrijdag 8 december spelen we alweer de vierde dartavond van dit seizoen. Het is altijd erg gezellig en je dartskills zijn van ondergeschikt belang.

Kom dus ook en doe gezellig mee! Meedoen kost maar €2,50 waarvan we leuke avondprijsjes kopen.

We beginnen om 20:00 uur en inschrijven, koffie drinken en ingooien kan al vanaf 19:30 uur.

Noteer alvast de overige dartavonden in je agenda.

Ook dit jaar kreeg KCC/SO natural de Sint op bezoek

Afgelopen vrijdag vierde de Sint met zijn Pieten zijn verjaardag bij KCC/SO natural. Bijna alle kinderen uit de E t/m de Kangoeroes waren aanwezig om het samen met de Sint te vieren. Er werden Pieten mutsen gemaakt, taaitaaipoppen en stoelen versierd, estafette gespeeld en ook werd er een Pietendans voor de Sint ingestudeerd!

Kom kennis maken met korfbal op zaterdag 9 december

Ben je tussen de 6 en 11 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om gratis mee te doen met een korfbal-kennismakings clinic!!

KCC/SO natural C1 boekt solide overwinning op Maassluis C1 (20-10)

Na 3 wedstrijden zonder zege pakte de ploeg van Thom Brandse, Remon Brands en Rob Fase eindelijk een overwinning. Monique Schneider was aanwezig bij de wedstrijd en schreef een mooi verslag.
 
Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural C1 tegen Maassluis C1, en dat was voor een aantal KCC'ers een ontmoeting tegen RTC-teamgenoten, en voor Lotte Larooij bovendien een weerzien met haar oud-ploeggenoten. Op het veld troffen deze twee ploegen elkaar ook al. Toen trok het KCC/SO natural van Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase na een spannende wedstrijd aan het langste eind.

KCC/SO natural onderuit in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek (22-15)

In speelronde 4 een belangrijke 4-puntenwedstrijd voor KCC/SO natural in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het was een weerzien met de kleine grote man van KCC/SO natural, Nik van der Steen, die overigens niet in de basis startte. Met pakjesavond voor de deur was het een wedstrijd van “aanhaken of (tijdelijk) afhaken”. Beide ploegen met 2 punten onderin de kelder van de Korfbal League. Er werden dus geen cadeautjes uitgedeeld, maar het slot van het liedje is dat KCC/SO natural niet bij machte was om te winnen in Delft. De felheid en afronding was onvoldoende in deze wedstrijd.

Fietsendief actief op sportpark Schenkel!

Er worden in Capelle aan den IJssel op dit moment heel veel fietsen gestolen en ook sportpark Schenkel is nu doelwit.

Voorbeschouwing: Spektakel verwacht tussen Fortuna/Delta Logistiek en KCC/SO natural

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Sinterklaas staat bijna voor de deur maar het is de vraag of de KCC-teams de punten cadeau krijgen komend weekend. We mogen ons in ieder geval weer opmaken voor een mooi weekend, met onder andere de tweede uitwedstrijd voor KCC/SO natural 1 en een wederzien met Nik van der Steen, en veel uitwedstrijden voor de jeugdteams.

Uitnodiging ledenvergadering KCC/SO natural 6 januari

Uitnodiging en agenda voor de Algemene Ledenvergadering van KCC/SO natural

Jaaroverzicht 2016: Van het wonder in Oldeholtpade tot de ‘slechtste eerste helft ooit.'

Het jaar 2016 is weer aan ons voorbijgevlogen en we mogen bijna aan de oliebollen of appelbeignets. Een wisselvallig jaar, met mooie en wat minder mooie gebeurtenissen. In dit jaaroverzicht blikken wij niet alleen terug op memorabele wedstrijden en wedstrijden die we snel willen vergeten, maar ook op andere dingen als activiteiten en meer. Veel leesplezier!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties