KCC/Hijbeko speelde zaterdag de tweede zaalwedstrijd, thuis tegen SKF uit Veenendaal. Door een technisch mankement aan de schotklok begon de wedstrijd een half uur later. Na een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van een sterfgeval bij SKF starten beide ploegen scherp. SKF was de eerste die de mand wist te vinden na de eerste aanval. Binnen de minuut was het al weer 1-1 door een doelpunt van Marvin Soekra.

Dat er die avond veel doelpunten zouden kunnen vallen bleek nadat er twee minuten gespeeld te hebben al 4 keer gescoord was, gelijk verdeeld over beide ploegen. Vanaf het begin af aan golfde de wedstrijd op en neer. Beide ploegen konden niet direct tot scoren komen. Bij SKF speelde Vasco Meering in plaats van schutter Hazendonk, die gekoppeld werd aan Wilrik Wassink. Wassink bezorgde Meering een zware avond en won de onderlinge confrontatie met 7-2. Dat het nog niet lekker liep bij de thuisploeg bleek wel, toen men al in het begin te snel wilde aanvallen waardoor de bal niet altijd de juiste persoon vond. Beide ploegen speelde op een hoog tempo waarbij KCC/Hijbeko alle zeilen bij moest zetten om het getergde SKF van scoren af zien te houden. Gelukkig konden de gasten de eerste 8 minuten niet verder uitlopen dan 1 punt.

Scheidsrechter Hoeksma en assistent Kleinhuis waren duidelijk aanwezig en floten een goede pot. Nadat SKF een voorsprong pakte van 4-5 werd het gat in de 12e minuut getild naar 4-7. Wassink en Soekra brachten weer spanning in de wedstrijd door binnen 1 minuut twee keer de mand te vinden (6-7). Wederom een opstanding van SKF die weer een 3-punts marge pakte na 16 minuten. Het echtpaar Wassink zorgde er voor dat het gaatje gedicht werd tot 1 punt (8-9). SKF had een goed schot waardoor de ploeg van Jan Tromp continue de druk hierop moest uitoefenen. Er moest rust in het spel komen om zodoende te kunnen bijblijven. Gelukkig ondersteunde het Capelse “hoekje” vocaal de speler waardoor er een ouderwetse lekkere sfeer in Sporthal Schenkel heerste. In de laatste 5 minuten van de 1e helft was het toch de bezoekers die de boventoon hadden in de wedstrijd. Tot 10-11 kon KCC/Hijbeko makkelijk bijbenen, maar enkele minuten voor de pauze was het 10-14. De ruststand werd bepaald op 11-15. Een overbrugbaar gat dat snel in het tweede bedrijf gedicht moest worden.

Waar in de 1e helft binnen 3 minuten al 5 keer gescoord werd moest het publiek tot de 3e minuut wachten totdat het 1e doelpunt van de 2e helft viel. Helaas weer aan de verkeerde kant. Een snelle doelpuntenreeks van SKF (4 keer in 4 minuten) bleek een nekslag te zijn voor KCC/Hijbeko (13-19). Het motto bleek te zijn, dat er gewoon meer druk op het schot van de tegenstander moest komen, om het SKF nog lastiger te maken. De 14-20, een fraai doelpunt van Marvin Soekra. Een mandloos doelpunt is altijd fraai. Gelukkig hierna een onzorgvuldig schietend SKF waardoor KCC/Hijbeko hiervan kon profiteren. In de 17e minuut werd het 17-22. Er waren nog mogelijkheden voor de thuisploeg.

Bij SKF lukte het even niet meer, waardoor het nog even spannend ging worden, want Juliëtte Wassink, Marvin Soekra en Wilrik Wassink zorgde voor een 21-23 tussenstand. De 2-punts marge blijft tot in de 23e minuut. De laatste 7 minuten scoort de ploeg van Jan Tromp niet meer en SKF nog twee keer. De eindstand werd bepaald op 22-26. Het was een wedstrijd waar KCC/Hijbeko de hele wedstrijd achter de feiten aanliep, maar op een aantal momenten net voor de buzzer de mand kon vinden.

Volgend week een uitwedstrijd op pakjesavond. Omdat het 5 december is, zal de wedstrijd tegen Excelsior (D) al om 14:50 uur beginnen. Hiervoor speelt KCC/Hijbeko 2 tegen de reserves van Excelsior (D). Hopelijk weet de ploeg van Jan Tromp 4 punten uit Delft mee te nemen. KCC/Hijbeko en Excelsior (D) spelen al jaar en dag tegen elkaar en staat altijd garant voor strijd en spektakel.
Nu maar hopen dat er op pakjesavond een mooi geschenk naar Capelle aan den IJssel meegaat.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 12 december 2009 om 19:35 uur tegen KVS uit Scheveningen.

Ruststand: 11-15
Eindstand: 22-26

Doelpunten: Wilrik Wassink 7x, Marvin Soekra 6x, Juliëtte Wassink 3x, Michiel Last en Robin Diepenhorst ieder 2x, Mariska Brands en Mariska Brands en Daniëlle de Bruin ieder 1x.