Afgelopen woensdag stond in Alphen aan den Rijn het derde en allesbeslissende play-down duel tegen Tempo op het programma. Na de uitoverwinning van KCC/SO natural had Frits Wip, de huidige trainer van Tempo en onze trainer volgend seizoen, een plan bedacht dat werkte en zo won Tempo de tweede wedstrijd. In de derde wedstrijd zou het dus beslist gaan worden.

20190410   Tempo 1   KCC 1De Limeshal was tot de nok toe gevuld en de zwart-witte en zwart-gele supporters maakten er een waar gekkenhuis van. KCC/SO natural startte de wedstrijd in deze sfeervolle entourage in een ietwat gewijzigde opstelling, maar keek na twee minuten wel tegen een 2-0 achterstand aan. Erik Wolsink en Ed van der Steen moest bij 6-5 een time out nemen om de zwart-witten weer op de rails te krijgen. Die time-out en een wissel pakten goed uit, zodat de ploegen bij rust met een 10-11 voorsprong voor de zwart-witten de kleedkamers opzochten.

Na rust kwam KCC/SO natural prima uit de kleedkamer en liep via een 11-15 tussenstand uit naar een 14-17 stand met nog een kwartiertje te spelen en op dat moment leek KCC/SO natural de wedstrijd onder controle te hebben. Wat er daarna met de ploeg gebeurde zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Het schotpercentage bij KCC/SO natural zakte het laatste kwartier beneden de 5%. Er werd bijna tien minuten niet gescoord en zo keek de ploeg ineens met nog maar kort te spelen tegen een 20-17 achterstand aan. Een strafworp betekende nog wel de 20-18, maar bij de 21-18 met nog enkele minuten voelden de supporters al dat de wedstrijd gespeeld was. In de laatste minuten maakte KCC/SO natural nog wel de 21-19 en 21-20 maar de resterende 15 seconden waren te kort om de wedstrijd nog te kunnen winnen.

Tempo promoveert dus naar de Korfbal League, waar we ze van harte mee feliciteren. Na twee jaar Korfbal League daalt KCC/SO natural weer af naar de Hoofdklasse. Een bittere pil voor de spelers, staf en alle supporters, maar het is niet anders. Toen we ons vorig seizoen rechtstreeks handhaafden was het één groot feest. Dit jaar, met vijf debutanten, waren we voor de buitenwereld de gedoodverfde degradant en was het al geweldig dat we de negende plek pakten. Dat we het in de play-downs uit handen gaven is zuur en had niet gehoeven, maar ook iets wat we snel moeten vergeten. Op het veld staan we in de Hoofdklasse namelijk vier punten voor op de concurrentie en zullen we aan de bak moeten om aan het eind van dit seizoen een promotiefeestje te kunnen vieren.

De eerste veldwedstrijd is al over 10 dagen (zaterdag 20 april), thuis tegen Oost-Arnhem. De ploeg verdient dat we achter ze blijven staan. In de zaal hebben ze genoten van de aanmoedigingen van de Negende Man en die is op het veld ook weer hard nodig. Het wordt dus een kwestie van even balen, maar dan weer volle kracht vooruit. En dat we dat kunnen weten we!

De doelpunten werden gemaakt door: Stefan Dekkers 6, Mandy Biesbroek 5, Demi van Oosten 3, Sophie Dijkxhoorn 2, Julian Middelkoop 2, Stephan Groeneweg 1 en Steven Verhoeff 1.

Wil je de wedstrijd nog een keer terugkijken? Dat kan hier
Ook Korfbalfoto.nl was weer aanwezig. De foto's van Peter van Dieren vind je hier en die van Marco Spelten hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/SO natural 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties