Zaterdag 12 juni speelde KCC/Hijbeko A1 op het Nederlands Kampioenschap.

De A1 was ingedeeld in poule A. De eerste wedstrijd tegen Oost Arnhem/Hotel Warnsborn A1 was meteen al belangrijk en erg spannend. Oost Arnhem nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong, maar KCC/Hijbeko knokte zich na de rust terug. Tien seconden voor tijd was het Wouter Schippers die de winnende 9-8 scoorde.

De tweede wedstrijd speelde de A1 tegen de minste tegenstander in de poule: TOP/Wereldtickets.nl A2. Maar ook deze wedstrijd was de eerste helft moeizaam. en stond er een 2-1 achterstand op het scorebord. Na rust stelde KCC/Hijbeko orde op zaken en won met 2-5. Deze dubbele winst betekent dat doelstelling al was bereikt: promotie naar de Overgangsklasse!

De derde wedstrijd tegen Hoogkerk A1 speelde KCC/Hijbeko een goede wedstrijd en nam een 9-3 voorsprong, De einduitslag was 9-6 waarmee KCC/Hijbeko poulewinnaar was. Men kon zich gaan opmaken voor de finale. Het was nog even spannend welke ploeg uit de andere poule dat zou worden. In de andere poule won KOAG A1 met 5-4 van Tweemaal Zes A1 en werd de tegenstander in de finale. Een echte IJsselderby dus.

Na uitloop doordat zowel de wedstrijd voor de 5e en 6e plaats als voor de 3e en 4e plaats werden verlengd en met strafworpen werden beslist kon een uur te laat de finale eindelijk beginnen. De finalewedstrijd was de minste wedstrijd van KCC/Hijbeko. Beide ploegen kenden elkaar natuurlijk goed; KOAG A1 speelde in de competitie tegen KCC/Hijbeko A2 en KCC A1 won vorige week nog om het districtskampioenschap van de groen-gelen. De A1 kwam al snel 2-0 voor. Maar toen werd er 15 minuten niet gescoord en KOAG kwam terug tot 2-1. Maar het resultaat telt en uiteindelijk won KCC/Hijbeko met 4-2 en was daarmee NEDERLANDS KAMPIOEN!

Een prachtige prestatie van alle spelers en coaches. GEFELICITEERD!