KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag de Hoofdklasse finale tegen KVS/Maritiem in de hal van PKC/Hagero. Zoals we gewend zijn had PKC de zaken prima georganiseerd, ook al was de capaciteit aan vrijwilligers ongetijfeld beperkt omdat ongeveer alle teams van de Papendrechters op een NK ergens in het land speelden. Het oplopen was in ieder geval een waar feest en de confetti shooters, streamers (je leert er zo wat woorden bij) en WC papier zorgden voor een geweldig spektakel voor zo'n 1.100 luidruchtige toeschouwers. 

Misschien was het omdat KCC/Delta Logistiek voor het eerst de Hoofdklasse finale speelde, terwijl KVS (dat een beetje het Volendam van het korfbal wordt) dit al vier keer eerder had gedaan, maar de zwart-witten begonnen nerveus. Binnen drie minuten was het al 4-0 en leek het een zware avond te worden, maar degenen die bij AW.DTV geweest zijn wisten naturlijk dat dit geen probleem was. Het was dan ook kort voor rust al weer 10-10, maar weer was het KVS dat net voor rust twee keer scoorde zodat het toch 12-10 was in de rust. 

Daardoor moest de ploeg van Jan Bongers en Arthus Carolus ook de tweede helft weer in de achtervolging. Het vinden van de aansluiting lukte iedere keer bijna. Maar als KCC/Deltra Logistiek dichterbij kwam, scoorde KVS direct zodat we weer een achterstand moesten goed maken. Ook na de 17-13 werd het gewoon weer 20-20 met nog 10 minuten te spelen. Met nog anderhalve minuut te spelen was het 24-23 en speelde KCC/Delta Logistiek haar laatste aanval. Helaas viel de goal niet zodat het uiteindelijk 24-23 bleef en de Scheveningers het veld konden bestormen om de promotie naar de Korfbal League te vieren.

Geen rechtstreekse promotie dus naar de Korfbal League voor KCC/Delta Logistiek. De herkansing volgt tegen de nummer 9 uit de Korfbal Leaugue: OVVO, waartegen we weer twee (of drie) wedstrijden spelen. Zie voor berichten over deze wedstrijden elders op de site.

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 6, Milou Wierenga 4, Mariska Brands 3, Sven Wierenga 3, Adrienne van Ofwegen 2, Ingeborg Hofland 2, Juliette Wassink 1, Wilrik Wassink 1 en Steven Verhoeff 1.

Onderstaande links brengen je verslagen, foto's en filmbeelden van deze hoofdklassefinale. Tips? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 25 mei 2019 tegen Wageningen 1 om 16:00 uur.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties