De cruciale weken voor KCC/SO natural zijn begonnen. Gaan we volgend seizoen nogmaals acteren in de Cashback World Korfbal League? Of moeten we een stapje terugdoen naar de hoofdklasse. Deze vragen worden de komende weken beantwoord. Met nog drie wedstrijden op het programma, AKC Blauw-Wit thuis, Fortuna/Delta Logistiek uit en tenslotte DOS’46 thuis treffen we lastige tegenstanders. Met een schuin oog wordt concurrent Deetosnel nauwlettend in de gaten gehouden.

Blauw-Wit thuis is het weerzien van Christian Dekkers die het direct mag uitvechten met zijn broer. De broers staan recht tegenover elkaar en moeten elkaar spreekwoordelijk “het leven zuur maken”. Helaas is het wederom niet de avond van de ploeg van Wolsink en Van der Steen en wordt er opnieuw een niet zo’n leuk record gevestigd. In de tweede helft weet de ploeg de mand slechts éénmaal te vinden. Daarentegen is Blauw-Wit compleet anders uit de kleedkamer gekomen en wint de tweede helft met maar liefst 12-1.

20190309   KCC 1   Blauw Wit 1

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gerritsen uit Den Haag en zijn assistent Deen. De heren hebben een vrij eenvoudige avond. In een matige gevulde sporthal, waarbij de supporters uit Amsterdam maar met een select groepje de wedstrijd volgde, was het De Negende Man die als vanouds voor wat sfeer zorgde.

KCC/SO natural begon met Stephan Groeneweg in de basis voor de geblesseerde Behrens. Ook Tessa Noordzij mocht in de basis beginnen voor Demi van Oosten. Beide ploegen komen moeizaam op gang. Pas na 5 minuten is het 1-1. Dan scoren de Amsterdammers wel en na 8 minuten staat het 1-3 en kan KCC/SO natural direct in de achtervolging. Scheidsrechter Gerritsen houdt het kort en tolereert geen gezeur. Christian Dekkers moet al vroeg in de wedstrijd op rapport komen. Ondanks de 1-3 loopt het niet bij de gasten. Via die andere Dekkers, die van KCC/SO natural, komt de ploeg terug tot 3-3. Aanvallend laat KCC/SO natural nog niet zien hoe het moet zijn. Groeneweg wordt gedwongen in de rebound waardoor Blauw-Wit in dat vak meerdere keren kan herhalen. Inmiddels wordt coach Schep door De Negende Man, net als destijds in Amsterdam, ludiek toegezongen middels de bekende shampoo-reclame. Schep kan dit wel waarderen. Steven Verhoeff tegen Otto Fabius in de rebound zorgt voor lekkere duels, waarbij Verhoeff vaak als winnaar uit de bus komt.

Er mag meer pit in het Capelse korfbalspelletje. Korfballen op het allerhoogste niveau vereist passie, scherpte en gevarieerd en slim spelen. Ook Blauw-Wit haalt nog niet het gewenste niveau, wat betekent dat beide ploegen qua score bij elkaar blijven. Halverwege de eerste helft “slechts” een 5-5 tussenstand. Wordt dit de avond waarbij KCC/SO natural de benodigde bonuspunten kan behalen? Na de time-out aan de kant van Blauw Wit, gaat de wedstrijd verder en blijft het tot 6-6 gelijk opgaan. Een smetje op de tot nu toe faire wedstrijd is de gele kaart voor Christian Dekkers. Hierna is het moment van KCC/SO natural. Het is wederom tweemaal Stefan Dekkers die de stand persoonlijk naar 8-6 tilt. Maar hoe snel de thuisploeg op 8-6 komt, des te sneller zijn de bezoekers weer terug tot 8-8. Inmiddels is Marc Broere, die al bij de wedstrijd van het 2e heeft gespeeld, in het veld gekomen. De jongeling Middelkoop versus de ervaren rot Broere, leveren moeilijke, maar leerzame duels op. Middelkoop slaagt daar in het begin goed in. Beide ploegen gaan met een magere 9-9 stand naar de kleedkamers. Blauw-Wit speelt niet groots en er zijn wel degelijk mogelijkheden voor KCC/SO natural, maar dan moet de scoringsdrift en het afrondingspercentage vele malen hoger worden.

Na de pauze een compleet ander Blauw-Wit. Binnen 10 seconden is het al raak bij de bezoekers (9-10). KCC/SO natural is nog niet bij de les en moet er meer in gaan geloven en feller de strijd aangaan. Binnen slechts 5 minuten lijkt de wedstrijd gespeeld. Inmiddels is het 9-13 en KCC/SO natural is niet bij machte om de korf te vinden. Ook de wissel Jack Potter voor Steven Verhoeff helpt niet. KCC/SO natural gaat niet slim om met de kansen die men krijgt en Blauw-Wit kan makkelijk nog verder uitlopen. De wedstrijd is al ruim 15 minuten in de tweede helft aan de gang en nog steeds geen Capelse treffer. Ook de rebounds worden verloren waardoor er vaak geen tweede aanval opgezet kan worden. Pas wanneer er nog maar 3 minuten op de klok staan valt het eerste doelpunt van KCC/SO natural in de 2e helft. De stand is inmiddels 10-18. Blauw-Wit krijgt de laatste 3 minuten alle ruimte voor meer goals. De bezoekers gunnen KCC/SO natural nog een aantal doelpunten en laten het verdedigen wat het is, maar zonder resultaat. KCC/SO natural – Blauw-Wit eindigt in 10-21.

KCC/SO natural zag een niet goed spelend Blauw-Wit in de eerste helft, maar de bezoekers maken het de tweede helft helemaal goed. KCC/SO natural daarentegen boekte weer een negatief record, door maar één doelpunt te maken in de tweede helft. Een record om zeker niet trots op te zijn. DVO/Accountor won, waardoor zij zeker zijn van nog een jaartje Korfbal League. DeetosSnel verloor, waardoor deze domper vanavond geen rechtstreekse gevolgen heeft.

Komende zaterdag speelt KCC/SO natural een uitwedstrijd in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek en ziet het weer een oude bekende, te weten Nik van der Steen. De wedstrijd start om 19:30 uur, met om 17:45 uur het voorprogramma met de reserveteams. Speelt de ploeg van Wolsink en Van der Steen zich dan wel definitief naar de play-downs? DeetosSnel reist af naar Nijeveen al waar DOS’46 wacht.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Mandy Biesbroek, Steven Verhoeff, Stephan Groeneweg en Tessa Noordzij ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje kijken
Foto's gemaakt door Peter van Dieren staan hier.

LET OP: als KCC/SO natural aan het eind van het seizoen nog steeds 9e staat, dan gaan we play-downs spelen tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale (30 maart). Dat is dan tegen Tempo, Groen Geel, Wageningen of AW.DTV. Meer informatie volgt dan uiteraard via de website en de social media kanalen, maar noteer de data alvast in je agenda. Woensdag 3 april: UITwedstrijd, zaterdag 6 april: THUISwedstrijd, en indien nodig woensdag 10 april UITwedstrijd.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.